Poarta de Est a Europei se deschide către Asia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poarta de Est a Europei se deschide către Asia

Economie 10 Septembrie 2018 / 16:18 1214 accesări

Pe 10 septembrie s-a desfășurat evenimentul „Trans-Caspian International Transport Route Round Table“, organizat de Administrația Porturilor Maritime în parteneriat cu Asociația „Middle Corridor - Trans-Caspian International Transport Route” (TITR). La această masă rotundă a participat și secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea și secretarul general al TITR, Rakhmetolla Kudaibergenov.

Evenimentul a fost deschis de Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA Constanța, care a menționat că sprijină acest demers menit să contribuie la creșterea interesului pentru Portul Constanța pe scară internațională.

În cadrul întâlnirii au avut ocazia de a interacționa direct cei mai importanți actori de pe coridorul de transport China - Asia Centrală - Europa și de a afla ultimele noutăți în ceea ce privește transportul mărfurilor pe această rută.

Pe lângă cei peste 50 de operatori logistici din România, la acest eveniment au participat reprezentanți ai unor companii din China, Georgia, Kazakhstan și Azerbaidjan.

În program au fost incluse discuții interactive & B2B între cei mai importanți parteneri de pe Noul Drum al Mătăsii.12