Poezie în acorduri de pian, cu Amelia Stănescu și Dorian Pîrvu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În această seară, la Mangalia

Poezie în acorduri de pian, cu Amelia Stănescu și Dorian Pîrvu

Cultură 20 Februarie 2015 / 00:00 752 accesări

Poeta Amelia Stănescu și pianistul Dorian Pîrvu așteaptă publicul de la malul mării la o nouă întâlnire specială cu versurile și muzica de de calitate. După o serie de întâlniri de acest gen organizate la Constanța și București, evenimentul se va desfășura, de această dată, la Mangalia, în clubul La Berărie, astăzi, cu începere de la ora 19.30. Prețul biletelor la acest eveniment este de 15 lei.

            Aflându-ne, încă, în luna îndrăgostiților, show-ul celor doi va sta sub amprenta romantismului, Amelia Stănescu și Dorian Pîrvu pregătind o seară emoționantă, într-o armonioasă fuziune a pianului cu poezia. „Vă promit că va fi o seară haioasă, cu multe poeme de dragoste, veselă, fără melancolie, fără batiste de suflat nasul... Parol!”, asigură publicul cunoscuta poetă constănțeană, într-o postare apărută pe pagina sa de Facebook.

            Dorian Pîrvu este absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București și studiază pianul de la vârsta de șase ani. Unul dintre compozitorii săi preferaţi este Franz Liszt. Artistul a trăit, vreme de un deceniu, în Grecia, unde s-a și afirmat, lucrând ca profesor de pian şi pianist la Baletul de Stat din oraşul Larisa. Reîntors de curând în ţară, acesta și-a format propriul său band. Prin tehnica şi calităţile sale artistice, Dorian Pîrvu se impune ca unul dintre cei mai valoroşi pianişti din România.

Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti, Secţia Poezie, Amelia Stănescu este autoarea mai multor volume de versuri, ea debutând editorial în anul 1993. Organizator şi promotor cultural, iniţiator al proiectului „Mecanici poetice” (alături de poeta Iulia Pană) şi co-organizator, alături de jazzmanul Corneliu Stroe, al serilor de BlueJazz & Poetry la Constanţa, Amelia Stănescu este una dintre cele mai active și apreciate prezențe culturale ale momentului, în spațiul tomitan și nu numai.

Taguri articol


12