Poezie la Brăila. 23-24 septembrie, Festivalul Poeților din Balcani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poezie la Brăila. 23-24 septembrie, Festivalul Poeților din Balcani

Cultură 22 Septembrie 2016 / 11:13 506 accesări

Un everniment cultural care a făcut deja carieră la Brăila, ajuns la cea de-a zecea ediție, Festivalul Poeților din Balcani reunește în zilele de 23 și 24 septembrie zeci de maeștri ai metaforei, în sala ”Fănuș Neagu” de la Biblioteca ”Panait Istrati”. Consiliul Județean Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est organizează, în perioada 23-24 septembrie 2016, Festivalul Poeților din Balcani, România – Turcia, ediția a X-a.

Proiectul cultural Festivalul Poeţilor din Balcani s-a întins pe durata unui deceniu, debutând în 2007. Potrivit organizatorilor, scopul manifestării este de a iniţia un dialog intercultural între literaturile balcanice, invitând în fiecare an reprezentanţi ai ţărilor din regiune pentru a-şi promova cultura şi creaţiile literare. Festivalul se desfășoară la Sala „Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati”, deschiderea fiind vineri, 23 septembrie, începând cu orele 17.00. Manifestarea este moderată de Dragoş Adrian Neagu, directorul instituției gazdă.

Alături de oaspeţii turci Firdevs BUYUYKATES și Hasan OZTURK participă poeți din țară și de la cenaclurile brăilene. Pe parcursul celor două zile vor avea loc lansări de carte, recitaluri de poezie, momente muzicale, dezbateri cu referiri speciale la literatura contemporană română şi turcă. În cadrul evenimentului se vor acorda distincțiile: Premiul Balcanica pentru Poezie românească, Premiul Balcanica pentru Poezie turcă, Premiul Opera Omnia, Premiul pentru traducere în limba română a poeziei din Turcia şi Premiul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură.12