Poftiți la Maratonul Nisipului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Duminică, pe plaja din stațiunea Mamaia

Poftiți la Maratonul Nisipului!

Sport 25 Martie 2015 / 00:00 1137 accesări

Duminică, pe plaja din stațiunea Mamaia, va avea loc Maratonul Nisipului, primul și singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip. Circa 400 de atleți amatori și profesioniști și-au anunțat participarea, ei urmând să alerge în cele trei probe competitive: 42,195 km, 21 km și 10 km. Evenimentul conține și cursa „Family Run”, de aproximativ 1 km (se aleargă pe faleza din stațiunea Mamaia, spre hotelul Parc), care se adresează părinților și copiilor. Participanții la cursa de maraton (42,195 km) vor efectua de două ori bucla Mamaia - Năvodari - Mamaia, iar cei de la semimaraton (21 km) vor alerga o singură dată până la Năvodari și înapoi. Concurenții de la 10 km vor parcurge 5 km pe plaja din Mamaia și vor reveni la start, care se dă la sediul din Mamaia al Radio Constanța și Radio Vacanța, la ora 10.00. Cursa „Family Run”, care debutează la ora 12.00, este necompetitivă și are menirea de a-i aduce pe copii și părinți mai aproape de sport, sub genericul  „Mișcare în familie”. La jumătatea ei (500 m), cel mai tânăr membru din fiecare echipă va avea de rezolvat o probă de îndemânare, în cadrul a trei ateliere sportive, apoi se va relua alergarea către finiș.

Singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip va avea la start mai mulți atleți străini, aproximativ 10% din totalul celor înscriși, din nouă țări: Republica Moldova, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Rusia, Camerun, Coreea de Sud și Nigeria. Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa „Family Run”, cât și pentru cei înscriși la cele trei probe competitive, premii substanțiale în bani, echipamente sportive și alte premii-surpriză. Valoarea totală a premiilor în bani este de 20.000 de lei, iar la fiecare dintre probele competitive se vor acorda medalii și premii în bani atât la clasa open, cât și pentru câte trei categorii de vârstă (sub 30 de ani, 30-44 de ani, peste 45 de ani), la masculin și la feminin. Înscrierile la cursa „Family Run” se vor efectua în cadrul SANAEXPO, care se va desfășura la Maritimo Shopping Center din Constanța, vineri și sâmbătă, între orele 10.00 și 22.00. Tot de acolo se vor putea prelua kiturile de concurs de către participanții la cursele competitive, dar se vor mai face și înscrieri, în limita locurilor disponibile. Duminică, ora 9.00, este programată festivitatea de deschidere.

MIJLOC DE PROMOVARE A LITORALULUI ROMÂNESC

„Datorită unicității sale, Maratonul Nisipului este un eveniment care a atras atenția comunității sportive internaționale, dar totodată reprezintă și un mijloc de promovare a litoralului românesc. Ne bucurăm că și în acest an am reușit să atragem foarte mulți sportivi străini, ținând cont că suntem doar la a doua ediție, și vrem să aducem din ce în ce mai mulți pasionați de sport pe litoralul românesc. Față de anii trecuți, suntem în creștere la toate capitolele: număr de participanți, număr de parteneri și sponsori, valoarea premiilor acordate”, a declarat președintele Asociației Sportive „SanaSport”, Daniel Antonaru, care este și principalul organizator al competiției. „Ne bucurăm că există oameni ca Daniel Antonaru, care au înțeles că sportul în privat a început să aibă o însemnătate din ce în ce mai mare în societatea românească. Sper să ne simțim cu toții bine duminică și să tragem concluzii pozitive după o zi cât mai frumoasă”, a spus Mihai Orzan, consilier DJST Constanța.

Evenimentul internațional, ajuns la a doua ediție, este organizat de Asociația Sportivă „SanaSport” împreună cu Radio România Constanța și Radio Vacanța, în parteneriat cu Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Organizatorii au anunțat că toate încasările acestei curse vor fi direcționate către o organizație locală ce are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiențe legate de autism.12