Poliţia recomandă conducătorilor auto să echipeze mașinile cu anvelopele de iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliţia recomandă conducătorilor auto să echipeze mașinile cu anvelopele de iarnă

Social 23 Noiembrie 2023 / 12:31 1043 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări deCod Galben și Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol, în perioada 23 noiembrie, ora 14.00 – 24 noiembrie, ora 18.00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Luați în considerarea amânarea deplasărilor în zonele vizate de avertizările pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!Ştiri recomandate

12