Poliţist inculpat în SUA pentru uciderea unei persoane de culoare neînarmate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliţist inculpat în SUA pentru uciderea unei persoane de culoare neînarmate

Externe 01 Septembrie 2016 / 14:32 418 accesări

Un judecător de instrucţie a inculpat, miercuri, un poliţist alb, pentru uciderea unei persoane de culoare neînarmate la Atlanta, în Georgia. James Burns a fost pus sub acuzare pentru crimă şi agresiune cu circumstanţe agravante, după ce l-a ucis, pe 22 iunie, pe Caine Rogers. ”În calitate de părinţi ai lui Caine Rogers, suntem recunoscători pentru inculparea ofiţerului James Burns”, au declarat Deravis Thomas şi Melva Rogers. ”Suntem foarte satisfăcuţi de acest rezultat, deşi nu ne va aduce fiul înapoi, ştim că este un prim pas important”, au adăugat ei.

Caine Rogers, în vârstă de 22 de ani, se afla în maşina sa, parcată în faţa unei clădiri din Atlanta, când Burns a fost anunţat că s-a înregistrat un jaf în clădirea respectivă. Poliţistul susţine că Rogers a ameninţat că îl va ucide, dar ancheta a dovedit că Burns nu ştia dacă maşina avea vreo legătură cu jaful şi nici dacă bărbatul aflat la volan ar putea fi implicat, potrivit NBC.

Incidentul intervine într-o perioadă în care tensiunile rasiale în Statele Unite sunt foarte intense: poliţişti albi au ucis, la începutul lunii iulie, persoane de culoare în Louisiana și Minnesota, ceea ce a provocat un val de proteste de amploare în ţară. Pe 7 iulie, în cursul unui astfel de miting la Dallas, în Texas, un fost militar de culoare a ucis cinci poliţişti care asigurau ordinea. Pe 22 iulie, la Miami, în Florida, un poliţist alb a rănit un asistent de culoare, neînarmat şi aflat pe jos, care îi acorda ajutor unui pacient autist, în mijlocul străzii. Inculparea polițistului din Georgia pare un prim semn de speranță pentru protestatarii americani împotriva violenței polițiștilor albi asupra afroamericanilor.

Taguri articol


12