Polițiștii care căutau copilul dispărut, mințiți de femeia la care a înnoptat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ancheta continuă!

Polițiștii care căutau copilul dispărut, mințiți de femeia la care a înnoptat!

Eveniment 27 Noiembrie 2015 / 14:35 2697 accesări

Robert Ionuț Popa a dormit, miercuri noapte, în locuința unui coleg de clasă

Robert Ionuț Popa a dormit, miercuri noapte, în locuința unui coleg de clasă

Polițiștii și jandarmii au răscolit orașul, în căutarea băiatului

Polițiștii și jandarmii au răscolit orașul, în căutarea băiatului

Procurorul Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța: "S-au mobilizat foarte mulți oameni pentru găsirea minorului, s-au mobilizat foarte multe resurse. Era luată în calcul, de la debutul anchetei, posibilitatea ca povestea desp

Procurorul Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța:

Ancheta autorităților în cazul copilului de 13 ani, din Constanța, care și-a anunțat miercuri seară părinții că a fost răpit, continuă! Oamenii legii vor să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate în cele aproape 23 de ore în care Robert Ionuț Popa a fost căutat de sute de oameni în toată Constanța. După ce, joi seară, băiatul a fost adus la sediul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța pentru a discuta cu anchetatorii, vineri el a fost reaudiat. S-a stabilit că adolescentul nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a fost dispărut și că mesajul pe care i l-a trimis mamei sale pe Facebook - în care îi spunea că cineva l-a băgat într-un sac și o ruga să sune la Poliție - a fost o înscenare. Minorul fusese certat de părinți cu puțin timp înainte de a pleca de acasă. În jurul orei 19.00, acesta s-a ridicat de la masă și i-a rugat să-l lase să coboare până la magazinul de la parterul blocului, ca să cumpere o sticlă cu suc. Apoi s-a făcut nevăzut...

I-A MINȚIT PE POLIȚIȘTI Informațiile ce au ieșit la iveală pe parcursul cercetărilor arată că întregul coșmar al părinților care au așteptat cu sufletul la gură vești despre băiat, imaginându-și cele mai cumplite scenarii cu putință, putea fi evitat dacă o persoană ar fi spus, pur și simplu, adevărul, la scurt timp după mobilizarea oamenilor legii... Potrivit anchetatorilor, după ce a fugit de acasă, copilul a mers la domiciliul unui coleg de clasă, a cărui mamă era acasă. Pare greu de înțeles, dar aceasta nu s-a gândit că ar trebui să ia legătura cu părinții lui Robert Ionuț Popa pentru a afla dacă oamenii știu unde se află fiul lor și dacă i-au dat voie să plece la o asemenea oră... Mai mult decât atât, după câteva ore, în momentul în care polițiștii au venit la ușa ei și au întrebat-o dacă are vreo informație utilă despre Robert Ionuț Popa, dacă l-a văzut în ultimele ore, explicându-i ce se întâmplă, aceasta ar fi răspuns că nu știe nimic... Cu toate că minorul se afla chiar în acele clipe în locuința sa... "În astfel de situații, în primul rând este verificat cercul de apropiați și în această categorie intra și colegul de clasă al minorului. Persoana despre care vorbim le-a spus polițiștilor că nu știe nimic despre băiatul dispărut, ba chiar și-a manifestat îngrijorarea", a explicat procurorul de caz Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

MOBILIZARE DE AMPLOARE Polițiștii spun că verificările sunt continuate și că, până la acest moment, nu s-a stabilit dacă femeia va fi sau nu amendată. Există chiar o posibilitate ca ea să ajungă să achite costurile operațiunilor de căutare declanșate de autorități după ce cazul a ajuns în atenția lor. "S-au mobilizat foarte mulți oameni pentru găsirea minorului, s-au mobilizat foarte multe resurse. Era luată în calcul, de la debutul anchetei, posibilitatea ca povestea despre răpire să fie o glumă proastă, dar noi am acționat, bineînțeles, ca și cum situația era una cât se poate de reală", a precizat Teodor Niță. Polițiști, jandarmi, apropiați ai familiei și cunoștințe au fost implicați în vasta misiune de căutare a minorului. Din fericire, acesta a fost găsit joi după-amiază, în jurul orei 18.00, de tatăl unui coleg, în zona "Kaufland", din municipiul Constanța.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța au luat parte la audierile derulate de oamenii legii. "Am asistat copilul în perioada audierilor, conform procedurii, la solicitarea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Recomandarea noastră a fost ca băiatul să urmeze un program de consiliere. Părinții vor lua, însă, o decizie în acest sens", a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.

Prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța, la care Robert Ionuț Popa este elev în clasa a șaptea, spune că minorul nu a făcut până acum probleme. "Este un copil de nivel mediu, aș spune. Nu a provocat niciodată probleme. Chiar am luat parte la ședința cu părinții care a avut loc pe data de 13 noiembrie la clasa a VII-a B și nu se număra printre elevii care să deranjeze orele sau care să aibă un comportament problematic", a declarat prof. Andrei Szemerjai.

"AJUTOR! SUNT ÎNTR-UN SAC" Amintim că autoritățile constănțene au intrat în alertă miercuri seară, atunci când părinții lui Robert Ionuț Popa au anunțat că fiul lor a dispărut după ce le-a spus că merge la magazinul aflat la parterul blocului de pe strada Traian în care familia locuiește. După doar zece minute, băiatul i-a trimis mamei sale, pe Facebook, un mesaj care a cutremurat-o pe femeie: "Ajutor sunt într-un sac du-te la poliție". Oamenii au coborât imediat în fața imobilului și au aflat de la vânzătoarea din alimentară că fiul lor a cumpărat o sticlă de suc și a ieșit. Disperați, au început să îl caute prin zonă, dar nu au reușit să dea de urma lui.

Citește și:

A fost găsit copilul care a anunțat că a fost răpit!

Taguri articol


12