Polițiștii locali ar putea obține drepturi suplimentare. Un proiect de lege se află în Parlament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițiștii locali ar putea obține drepturi suplimentare. Un proiect de lege se află în Parlament

Social 22 Noiembrie 2018 / 10:25 838 accesări

Poliția Locală ar putea avea propriul statut, așa cum are și Poliția Română. Un proiect de lege se află în dezbaterea Parlamentului.

Printre reglementările propuse se numără crearea unor oportunități pentru ca polițiștii locali să se poată transfera în structurile Poliției Române printr-o procedură simplificată. În plus, ar putea beneficia de incadrarea activitatii în condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă, ca și angajații MAIDeasemena, ei ar putea beneficia de scăderea vârstei de pensionare.

În proiect se arată că polițistul local trebuie să urmeze cursuri de pregătire în școlile MAI, înainte de încadrare. Prin lege, angajații Poliției Locale se ocupă de asigurarea ordinii publice, de dirijarea circulației, dar și de sancționarea șoferilor care staționează sau opresc în locuri nepermise și care circulă cu autocamioane în zone în care circulația autovehiculelor de peste 3,5 tone este interzisă.

În atribuțiile Poliției Locale se află domenii importante precum servicii care gestionează întreaga problematică referitoare la disciplina în construcții, afișajul stradal, protecția mediului și activitățile comerciale în raza de competență.

(sursa: evz.ro, foto: constanta.press)12