Polițiștii locali din Constanța vor ridica zeci de vehicule abandonate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițiștii locali din Constanța vor ridica zeci de vehicule abandonate

Administrație 11 Iunie 2024 / 09:58 452 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule vor fi ridicate de pe domeniul public.

Astfel, începând de săptămâna asta, polițiștii locali vor ridica 41 de vehicule din care 13 fără stăpân și 28 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.

Actul administrativ a fost semnat ca urmare a acțiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01.01.2024-31.05.2024, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 285 de somații, conform normelor legale în vigoare.

Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv să fie fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.Ştiri recomandate

12