Portretistul familiei Ceaușescu expune, astăzi, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Portretistul familiei Ceaușescu expune, astăzi, la Constanța

Cultură 23 Octombrie 2015 / 15:35 1066 accesări

Artistul Zamfir Dumitrescu, care i-a pictat pe suveranii Norvegiei și Suediei, dar și pe membrii familiei Ceaușescu, expune astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Pictorul bucureștean a deprins tainele portretului de la maestrul său, Corneliu Baba.

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, Zamfir Dumitrescu spune că nu consideră că a făcut un compromis pictând familia Ceaușescu: „În primul rând, a primi o comandă și a-ți exercita meseria de pictor erau nu numai o oportunitate, ci și o șansă, un privilegiu. În perioada '74, '75, '80, am pictat foarte multe portrete. Eu sunt elevul lui Baba, Baba era un mare portretist, mi-a plăcut să fac portrete și am trăit din portrete făcute la comandă”.

Despre Zamfir Dumitrescu se spune că face parte din generația de aur a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, alături de Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Cornel Antonescu, Wanda Mihuleac, Victor Teodorov, Mihai Buculei, Napoleon Tiron, Bata Marianov, Florin Codre, Ovidiu Buba și Tereza Panelli.

Profesor universitar, autor de cărţi și colecţionar, Zamfir Dumitrescu a fost preşedinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și parlamentar.

Citește și:

Elevul lui Baba, Zamfir Dumitrescu, expune la Constanța

Nicolae Tonitza, Corneliu Baba şi Rudolf Schweitzer-Cumpăna, în licitaţie la Casa Goldart

Taguri articol


12