Portugalia se luptă cu flăcările

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Portugalia se luptă cu flăcările

Externe 21 Iulie 2019 / 18:50 665 accesări

Circa 1.300 de pompieri au fost mobilizaţi duminică pentru a stinge incendiile de pădure izbucnite într-o regiune muntoasă din centrul Portugaliei, relatează DPA şi APP. Cel puţin opt persoane au fost rănite în weekend în urma incendiilor semnalate în districtele Vila de Rei, Macao şi Serta - la circa 200 de kilometri nord-est de Lisabona, a informat ziarul Publico citând autorităţile.

Un bărbat a fost transportat la o clinică din capitală după ce a suferit arsuri grave, potrivit responsabililor din cadrul apărării civile.

Vânturile puternice şi temperaturi ridicate, de până la 35 de grade Celsius, au făcut dificilă stingerea incendiilor izbucnite sâmbătă după-amiaza. Zona cuprinsă de flăcări se află la 20 de kilometri de districtul Pedrogao Grande, unde incendiile devastatoare din iunie 2017 s-au soldat cu 64 de morţi.

Situaţia a rămas gravă duminică în districtul Vila de Rei, unde incendiul era încă activ - situaţie care l-a determinat pe preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa să-şi anuleze toate întâlnirile programate pentru weekend.

În pofida mobilizării impresionante de pompieri, localnicii susţin că nu au primit ajutor adecvat în lupta cu flăcările.

Taguri articol


12