Poştaşii continuă greva. Negocierile nu au dus la niciun rezultat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poştaşii continuă greva. Negocierile nu au dus la niciun rezultat

Social 29 Octombrie 2016 / 10:32 771 accesări

Discuțiile dintre liderii de sindicat și conducerea Poșta Română s-au încheiat fără un rezultat care să îi determine pe poștași să renunțe la protestul spontan, aceștia așteptând în continuare să primească mărirea de salariu negociată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului Național al Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) filiala Dolj, Titi Roman, a precizat că în cursul zilei de sâmbătă, factorii poștali așteaptă o ofertă de majorare a salariilor de la conducerea Companiei Naționale Poșta Română.

"După mai multe analize concluzia discuțiilor este că sâmbătă CNPR ne va prezenta câteva oferte superioare celor de până acum. Protestul salariaților va continua până la primirea ofertelor și încheierea unui act adițional în acest sens. În acest moment activitatea CRTz Craiova este în continuare blocată, salariații sunt prezenți la locurile de muncă, dar nu desfășoară nici un fel de activitate", a declarat Titi Roman, președintele SLPR Dolj.

Poștașii sunt în grevă de joi, refuzând să mai distribuie corespondență, colete ori ziare. Vineri, în unele localități din țară au fost livrate pensii și ajutoare sociale.

Reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali (SLPR) din România avertizează că poștașii nu mai vor să asculte de liderii de sindicat și vor deveni tot mai înverșunați.

"Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a început, în februarie 2016, negocierea cu conducerea Poștei Române, pe un set de revendicări mai vechi, printre care se regăsea și acordarea unei creșteri salariale. Timp de opt luni, managementul Poștei Române a folosit diverse tertipuri pentru a trage de timp, afirmând constant că este de acord cu acordarea unei creșteri salariale, fără a respinge suma solicitată de SLPR. După cele 8 luni de tergiversare, când conducerea Poștei a prezentat o ofertă de salarizare, mult sub așteptările create, aceasta a fost respinsă ferm de salariați (...) care nu mai vor să-și urmeze liderii sindicali și care, din informațiile noastre, își vor radicaliza și mai mult pozițiile și vor deveni din ce în ce mai înverșunați", a transmis, într-un comunicat de presă, președintele SLPR, Matei Brătianu.

La protest au aderat peste 15.000 de salariați din Poșta Română, dintre care peste 800 de subunități poștale din toate județele țării.12