Postul impus de religie pune în pericol siguranţa oamenilor! În Danemarca, în Ramadan, se recomandă concediu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Postul impus de religie pune în pericol siguranţa oamenilor! În Danemarca, în Ramadan, se recomandă concediu

Externe 21 Mai 2018 / 18:28 779 accesări
Inger Stojberg afirmă că se teme de efectele postului asupra

Inger Stojberg afirmă că se teme de efectele postului asupra "securităţii şi productivităţii", dând ca exemplu şoferii de autobuze care "nu au băut şi nici nu au mâncat de peste 10 ore". "Asta poate fi periculos pentru noi toţi".

Ministrul imigraţiei şi integrării din Danemarca, ale cărui declaraţii despre străini au generat adeseori polemici, i-a invitat luni pe musulmani să-şi ia concedii în perioada Ramadanului în numele securităţii muncii, informează AFP. "Vreau să-i invit pe musulmani să-şi ia concedii în timpul lunii Ramadanului pentru a evita consecinţe negative asupra restului societăţii daneze", scrie Inger Stojberg într-un editorial publicat de ziarul BT. "Mă întreb dacă un imperativ religios care obligă la respectarea unui stâlp al Islamului,vechi de 1.400 de ani, este compatibil cu societatea şi piaţa muncii pe care o avem noi în Danemarca în 2018", spune ea în continuare.

Ministrul, membru al partidului Venstre (centru-dreapta, liberal) condus de şeful guvernului Lars Lokke Rasmussen, afirmă că se teme de efectele postului asupra "securităţii şi productivităţii", dând ca exemplu şoferii de autobuze care "nu au băut şi nici nu au mâncat de peste 10 ore". "Asta poate fi periculos pentru noi toţi", avertizează ea. Controversată, dar populară, Inger Stojberg, 45 de ani, orchestrează din 2015 politica restrictivă în domeniul migraţiei în Danemarca. Ea a declanşat un cor de proteste în luna martie când a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un tort care celebra "al 50-lea amendament de înăsprire" a legilor antiimigraţie adoptate de guvern. Măsura cea mai emblematică, votată la începutul anului 2016 de parlamentari, a fost confiscarea lichidităţilor şi a efectelor personale ale migranţilor cu scopul de a le finanţa costul sejurului în timpul examinării cererii lor de azil. Bijuteriile, inclusiv verighetele şi inelele de logodnă, urmau să fie confiscate, dar guvernul a dat înapoi în faţa ecoului provocat în străinătate de această dispoziţie, comparată de Washington Post cu spolierea evreilor de către nazişti.

Taguri articol


12