Poți să-ți scoți pașaport sau permis și în minivacanță. Cum te programezi?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Program normal după Sf. Maria, chiar și cu programare online

Poți să-ți scoți pașaport sau permis și în minivacanță. Cum te programezi?

Administrație 07 August 2018 / 15:26 2225 accesări
Pentru a evita aglomerația de la Serviciul de Pașapoarte, vă puteți programa online pe site-ul www.epasapoarte.ro

Pentru a evita aglomerația de la Serviciul de Pașapoarte, vă puteți programa online pe site-ul www.epasapoarte.ro

Minivacanța de Sf. Maria de anul acesta iar dă peste cap programul bugetarilor și, în același timp, planurile cetățenilor de rând. Totuși, dacă v-ați programat un drum pentru eliberarea pașaportului, a permisulu ide conducere sau a certificatului de înmatriculare a mașinii, stați fără griji. Nu e cazul să vă schimbați programul. În perioada 16 – 17 august, când Guvernul a decretat liber pentru toți bugetarii, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanța și Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Constanța își mențin programul normal de lucru cu publicul. Menționăm că ambele servicii funcționează zilnic, între orele 8.30 și 18.30. De asemenea, atât pentru eliberarea pașapoartelor, cât și pentru eliberarea permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare există posibilitatea programărilor online, ceea ce este mult mai ușor pentru cetățean.

CUM SE FACE PROGRAMAREA ONLINE LA SERVICIUL DE PAȘAPOARTE

În cazul Serviciului de Pașapoarte, programările se pot efectua pe site-ul www.epasapoarte.ro. Sunt doar câțiva pași simpli de urmat. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să completeze formularul de pe site cu numele, prenumele și adresa de e-mail, să selecteze tipul de document de care au nevoie (pașaport simplu electronic sau temporar, pașaport simplu+pașaport simplu temporar ori pașaport pentru persoanele cu domiciliul în străinătate) și să selecteze data și ora la care vor să se prezinte pentru a depune actele. Aplicația online permite ca programarea să se facă pentru mai multe persoane (de exemplu, membri ai familiei). În acest caz, utilizatorul trebuie să precizeze numărul persoanelor pentru care solicită programarea (maximum 4) și numele acestora. După efectuarea programării, utilizatorul primește un e-mail în care i se solicită confirmarea cu textul următor: „Ați optat pentru o programare online pe data de X, la ora Y. Pentru finalizarea operațiunii de programare online vă rugăm să accesați butonul „Confirmă” de mai jos și așteptați oferit un link de anulare a rezervării (în cazul în care utilizatorul are această intenție)“. De asemenea, utilizatorul este informat cu privire la faptul că programările neconfirmate se șterg automat în două ore. În plus, este stipulat faptul că neprezentarea la data și la ora alese, neconcordanța între datele înscrise în formular și datele de identificare ale solicitantului, precum și lipsa actelor necesare pentru eliberarea pașaportului duc la anularea programării fără drept de apel. Pentru ca cetățenii să nu piardă timp la cozi, la sediul Serviciului de Pașapoarte din bd Tomis nr 51 (Consiliul Județean Constanța) există un ghișeu dedicat celor care au efectuat programări online.

AI TREABĂ LA SERVICIUL DE PERMISE? CUM ÎȘI STABILEȘTI VIZITA ÎNAINTE

Pentru cei care au treabă la Serviciul de Permise și Înmatriculări, programările onlinese pot efectua accesând site-ul https://www.drpciv.ro/serviciu-programari-online-pas1.html. După selectarea județului, utilizatorii trebuie să aleagă serviciul la care vor să apeleze, apoi să completeze datele cerute (nume, prenume, nr. dosar, nr. înmatriculare, serie șasiu etc.), ziua și ora la care se dorește programarea. Este important de știut, de asemenea, că datele personale furnizate de către cetățeni sunt utilizate doar în scopul în care s-a făcut rezervarea, fiind șterse imediat după expirarea programării.12