„Prah” sau când norocul se transformă-n scrum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Prah” sau când norocul se transformă-n scrum

Cultură 27 Noiembrie 2015 / 16:12 1075 accesări

Ce ați face dacă ați câștiga potul cel mare la loto 6 din 49? Ați schimba perdelele, ați zugrăvi casa ridicată de bunici, ați pleca într-o excursie sau ați părăsi definitiv țara? Mirela și Bogdan au găsit soluția după o oră și jumătate de planuri, frământări și discuții. Și o împărtășesc și celorlalți.

Cei care vor să afle despre ce este vorba sunt invitați să urmărească spectacolul „Prah”, o comedie răscolitoare, „de lux”, în două personaje, perfectă pentru a se juca oriunde: în cafenele sau pe o scenă profesionistă. Actorii care o joacă sunt Mirela Pană și Bogdan Caragea, iar personajele pe care ei le interpretează se numesc simplu: Mirela și Bogdan, deoarece „Prah” este o piesă despre oameni ca ei, ca noi, cei care o privim. Cei doi joacă cu patimă, dragoste și convingere.

Timpul ba se oprește, ba se dilată, iar ei, actorii-personaje, umplu spațiul, umplu scena și sufletele privitorilor. Cu o dexteritate de invidiat, Mirela trece de la o stare la alta, plânge, râde, se victimizează și devine călău, acuză și își cere scuze. Bogdan, marele câștigător la loto, se lasă antrenat în acest vârtej de stări contradictorii, pentru că o iubește pe cea care îl acuză pentru că, după a câștigat la loto, și-a cumpărat halat de baie, de parcă cel cumpărat de ea, vechi de 17 ani, nu era bun. Chiar nu conta că era ros în coate.

A FI SAU A NU FI BOGAT? Pentru acest cuplu cu doi copii, biletul câștigător, ascuns într-o cutie de cacao marca „Prah”, este un fel de drob de sare, gata oricând să cadă și să schimbe ireversibil vieți, destine. Puși în situația de a se despărți, de a renunța la o viață în doi, plină de privațiuni, dar și de amintiri, cei doi hotărăsc că e mai... cuminte să ardă biletul. Justificarea e simplă: acest câștig a venit prea târziu pentru ei și prea devreme pentru copiii lor, care nu ar ști să aprecieze lucrurile câștigate prea ușor, care ar deveni niște răsfățați, niște drogați, care...

VINERI, LA CASA DE CULTURĂ Spectacolul are la bază textul dramaturgului maghiar Gyorgy Spiro și este pus în scenă de Bogdan Caragea. Joi noapte s-a jucat la clubul Timeless, iar în această vineri, de la ora 19.00, sunteți așteptați să-l vedeți la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele au prețuri de 30 și 35 de lei.

Citește și:

Comedie de... lux cu Mirela Pană și Bogdan Caragea12