Prelungirea arestului preventiv pentru Bogdan Olteanu, decisă de Instanţa Supremă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prelungirea arestului preventiv pentru Bogdan Olteanu, decisă de Instanţa Supremă

19 August 2016 / 11:09 572 accesări

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a arestului preventiv pentru fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, acesta fiind adus deja la instanţă.

Vinerea trecută, pe 12 august, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu, pentru o perioadă de 16 zile.

Fostul viceguvernator BNR a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.

"Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare și grele și aștept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăția și voi aduce argumente în favoarea nevinovăției pentru toate întrebările care îmi vor fi puse", a declarat Bogdan Olteanu atunci, la finalul ședinței de judecată.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.12