Premieră naţională! În 2019, România va găzdui Campionatele Europene de Triatlon Multisport!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premieră naţională! În 2019, România va găzdui Campionatele Europene de Triatlon Multisport!

Sport 28 Iunie 2018 / 17:07 610 accesări

Federația Română de Triatlon a anunțat că România va organiza, în premieră pentru sportul românesc, Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș, în 2019. „Continuăm eforturile de a aduce competițiile de prim rang în România și, după succesul organizării Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, la Cheile Grădiștei, Federația Europeană de Triatlon (ETU) acordă găzduirea, în premieră națională, a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Avem atât infrastructura, cât și competitivitatea necesară pentru a organiza aceste evenimente și mizăm și pe un aflux touristic important, pentru Tîrgu Mureș”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.

Competiția va avea un impact important în adopția sportului din regiune, dar și în turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de țări sunt așteptați la startul campionatelor. Municipalitatea Tîrgu Mureș este principalul partener al acestui eveniment. „Am primit cu deosebită încântare vestea că Federația Europeană de Triatlon a atribuit Tîrgu-Mureșului organizarea celui mai grandios eveniment sportiv ce a avut loc vreodată în municipiul nostru. Faptul că acest for a votat, în unanimitate, ca Tîrgu-Mureșul să fie gazda Festivalului Multisport din 2019 demonstrează, încă o dată, dacă mai era cazul, că eforturile Primăriei și ale oamenilor implicați în fenomenul sportiv nu au fost în zadar. Modernizarea continuă a bazelor sportive din oraș și experiența acumulată de echipa de organizare de aici de-a lungul ultimilor ani ne fac încrezători că vom reuși să ne achităm cu brio de cea mai mare provocare sportivă la care suntem “supuși”. Primăria Tîrgu-Mureș a fost și va rămâne un partener de nădejde al sportului, considerîndu-l unul dintre obiectivele prioritare pentru dezvoltarea societății", afirmă Primarul Tîrgu-Mureș, Dr. Dorin Florea.

Fondat în 2013 și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului din 2014, federația a organizat, în România, cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene și un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare și școlarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licență ITU (International Triathlon Union) și 28 de arbitri internaționali. Federația Română de Triatlon a primit distincția “Cea mai bună federație în curs de dezvoltare”, la gala anuală organizată în Moscova de către European Triathlon Union (ETU). Federația Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Taguri articol


12