Premieră națională! Un constănțean, pilot în cursa de 24 de ore de la Zolder

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anduranță automobilistică Premieră națională! Un constănțean, pilot în cursa de 24 de ore de la Zolder
Sport 02 August 2018 / 15:55 3512 accesări 5 comentarii

Cea mai importantă întrecere automobilistică din sezonul 2018 - cursa de 24 de ore de la Zolder îl va provoca și pe Alexandru Cascatău să-și depășească limitele. Constănțeanul este primul pilot român care participă la această cursă de anduranță automobilistică și va concura pentru echipa olandeză BMW Team van der Horst, câștigătorii ediției de anul trecut. Festivalul motorsportului belgian va începe pe 8 august, cu parada în orașul adiacent circuitului, Heusden-Zolder.

Un român în cea mai importantă cursă automobilistică de 24 de ore! Și mai este și constănțean! După o pauză competițională prelungită, Alexandru Cascatău revine în BMW Clubsport Trophy și se pregătește pentru cea mai importantă întrecere din sezonul 2018: cursa de 24 de ore de la Zolder (Belgia). Românul va concura din nou pentru echipa olandeză BMW Team van der Horst, câștigătorii ediției de anul trecut. Cascatău este al cincilea pilot din țara noastră care participă într-o probă de 24 de ore în ultimele 12 luni, înscriindu-se într-o tendință de succes a deschiderii către lumea anduranței.

Ajuns la ediția cu numărul 35, Eleven Sports 24 Hours of Zolder este evenimentul cel mai prestigios din Belcar Endurance Championship, campionat în cadrul căruia se va desfășura etapa a patra din BMW Clubsport Trophy și promite să fie una dintre cele mai mari provocări pentru pilotul român. Acesta marchează astfel o bornă importantă în cariera sa: prima cursă automobilistică de 24 de ore. Se conturează așadar un veritabil festival al motorsportului belgian, care va începe pe 8 august cu parada în orașul adiacent circuitului, Heusden-Zolder. Devenită deja tradiție, parada este un prilej perfect pentru echipe de interacționa cu fanii și de a prezenta mașinile de curse și piloții ce vor concura în ediția din acest an.

Românul va avea primul contact cu pista belgiană în ziua de joi, cu ocazia antrenamentelor libere și a calificărilor cronometrate. Ziua liberă de vineri va fi prilejul perfect de a remedia eventualele probleme apărute, înainte de startul întrecerii. Cursa propriu-zisă va începe pe 11 august, la ora locală 16:30 și se va termina 24 de ore mai târziu, pe 12 august. Ea va putea fi urmărită în transmisiune directă, pe Red Bull TV.

Piloți de uzină de renume internațional, precum Dries Vanthoor (câștigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans) și Christian Engelhart (campionul en-titre din Blancpain GT Series) vor fi de asemenea pe grila de start, confirmând astfel valoarea plutonului de peste 45 de mașini, înscrise în 5 clase diferite. Constănțeanul în vârstă de 25 de ani va evolua pe BMW-ul E90 325i cu numărul 42, la clasa Belcar 5, destinată special mașinilor în specificație Clubsport Trophy. El va împărți mașina pe parcursul celor 24 de ore cu cu Ben Poelmans (Belgia), Johan Lambregs (Belgia) și Niels de Kerpel (Belgia).

Alexandru se declară nerăbdător să descopere un circuit nou în actuala stagiune.

„Mă bucur să pot confirma în sfârșit participarea la cursa de 24 de ore de la Zolder. Deși nu era programată pentru anul acesta, conjunctura a făcut posibilă participarea mea la această cursă, fapt pentru care țin să mulțumesc echipei. Ca întotdeauna, multe se pot întâmpla pe parcursul a 24 de ore și cred că va fi o loterie în ceea ce privește clasamentul la final, așa că nu îmi pot stabili un obiectiv clar. Sper doar să putem ajunge la sosire, fără probleme de ordin tehnic. Provocarea mare pentru mine va fi învățarea rapidă a pistei, neavând oportunitatea de a testa la Zolder înaintea weekendului competițional. Voi apela la experiența acumulată în curse de 24 de ore de karting, care sper că se va dovedi utilă pe timpul nopții. Voi încerca să mă pregătesc cât de mult posibil în simulator și cred că secvența de noapte, precum și managementul traficului pe pistă vor fi elemente cheie în cursă“, a declarat Alexandru Cascatău.

Loading...

5 comentarii

Cascatau 21:23:22 / 02 August 2018
Casca

Da cine mai e și ăsta?

Cascatau 23:21:09 / 02 August 2018
Pentru Cascatau

Urmăriți și veți afla

Cascatau 23:34:20 / 02 August 2018
Casca

Printre altele...pilotul Universității Tehnice din Berlin

Cacatau 14:39:31 / 03 August 2018
Zolder

Ce importanta aceasta cursa! In afara de belgieni nici dreac n'a auzit

Răspunde | Raportează | | |-10
F.S. 16:33:02 / 03 August 2018
Pentru Cacatau

Cam aceeași diferență ca între a juca la Standard Liege sau la Farul Constanța. Sigur că belgienii au fost adesea învingători în cele mai mari curse de anduranță din țara lor (Spa, Zolder 24h), însă ei sunt referințe pe plan mondial în domeniu, adevărate autorități: Maxime Martin (DTM, WEC), Laurens Vanthoor, Dries Vanthoor și mulți alții. De apreciat că un pilot român merge pe scena internațională, nu văd sensul minimalizării meritelor lui, când marea majoritate aleg să-și dea premii între ei la câmpenească în țară.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1925 secunde