Premierul Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu Suveranul Pontif, la Vatican

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premierul Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu Suveranul Pontif, la Vatican
Politică 11 Mai 2018 / 15:53 506 accesări 1 comentariu

Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019, a confirmat, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, aflată vineri în vizită oficială la Vatican.

"Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România", a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Aceasta a mai precizat că discuţiile cu Papa Francisc au durat 45 de minute.

"Un mesaj de suflet, care îndeamnă la pace, la linişte, la unitate. Am avut emoţii foarte mari. Nu este un lucru obişnuit să te întâlneşti cu Papa şi să simţi acel fior de emoţie prin mesajele date. (...)I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-şi găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generaţii, categorii socio-profesionale şi toţi să meargă pe acelaşi drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu",amai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă, la 11.30, ora României, la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, urmând o întâlnire şi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale.

Potrivit agendei prim-ministrului afişată pe site-ul Guvernului României, la 12.15, ora României, Dăncilă va avea o întâlnire cu cardinalul Pietro Parolin, tot la Palatul Apostolic din Vatican.

La 14.00, ora României, premierul va oferi un dejun în onoarea Cardinalului Secretar de Stat al Sanctităţii Sale, E.S. Pietro Parolin. De la 17.00, ora României, Viorica Dăncilă va face o vizită la Ordinul Suveran de Malta, unde se va întâlni cu Alteţa Sa Eminentisimă Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio del Sanguinetto, Principe şi Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta. Acolo vor fi "convorbiri în plenul celor două delegaţii Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Ordinului Suveran (...)", conform sursei citate.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale. Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută. Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”", anunţa joi Guvern, într-un comunicat de presă.

Taguri articol
Loading...
loading...

1 comentariu

MIHAI 09:05:31 / 14 Mai 2018
VIZITA ISTORICA

Dna premier cu infatisarea ei de "vaduva neagra" sta prost nu doar cu limbile straine ci si cu propria sa limba pe care o foloseste rar si prost. Atragem atentia dnei indoliate ca nu se spune "mi-ar place" ci "mi-ar placea". Convinsa ca l-a dat gata pe Papa, ne informeaza ca acesta impresionat de infatisarea, dictia si darurile aduse, va veni s-o viziteze la Bucuresti in cel mai scurt timp. Vizita la Vatican poate ofera catolicilor din Romania o anumita satisfactie, dar ce facem cu ortodocsii ? Ar fi cazul ca pioasa doamna sa anunte cat mai repede vizita la Patriarhul de la Moscova , unde, sub patrafirul acestuia sa se spovedeasca. Din declaratia dnei Viorica retinem cu mandrie patriotica faptul ca Papa si-a completat cunostintele sale despre Romania afland ca la noi domneste armonia intre ortodocsi si catolici la fel ca intre partide si intre partide si cetateni si ca nu e cazul sa fie ingrijorat, dna premier va duce pana la capat mandatul , asa cum l-au dus Ponta si ceilalti premieri pesedisti. Cu aceasta ocazie ne-am amintit de bancul care circula pe vremuri despre vizita la Vatican a Anei Pauker si Romulus Zaroni. Ana Pauker, ca sa intre in gratiile Suveranului Potif si-a latinizat numele prezentandu-se Anus Paukurus, iar Zaroni i-a zis Papei vazandu-l cum era imbracat, "saru'mana matuşă". Nu putem ignora faptul ca vizitele si acordurile incheiate in Israel si Vatican au provocat o noua criza de ficat (fiere) presedintelui Iohannis care detine monopolul relatiilor externe . Este un inceput bun si ne imaginam de pe acum viitorul Romaniei cand presedinte va fi Dna Firea si premier dna Viorica.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2409 secunde