Premierul Florin Cîțu anunță că l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Florin Cîțu anunță că l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Eveniment, Politică 14 Aprilie 2021 / 11:16 2580 accesări
Foto: facebook, Florin Cîțu

Foto: facebook, Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Interimatul funcţiei va fi asigurat de Dan Barna, până la numirea unui nou ministru”, a mai anunţat Cîţu.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii. Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunţat Cîţu, în urmă cu câteva momente.

Andreei Moldovan îi este reproșat și faptul că marți, la conferința de presă, nu a adus în discuție acest ordin. Aceasta a declarat la Digi24 că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul interministerial Tehnico-Științific, în care se decid și hotărârile CNSU.

În același timp, decizia vine și la două zile după ce trei persoane cu Covid internate în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș au decedat, pentru că presiunea instalației de oxigen a crescut brusc, iar ventilatoarele au intrat automat în modul de avarie.

Luni seară, premierul Cîțu a ieșit la declarații de presă alături de Raed Arafat, dar nu a menționat nimic despre o eventuală răspundere a ministrului Sănătății. Atunci, între altele, Cîțu declara: “Am văzut că administratorii, reprezentanții statului, fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult. Nu trebuie să mai fugim de comunicare”.

Duminică, pe 11 aprilie, tot în cadrul unei declarații de presă premierul spunea că este supărat după ce a văzut la televizor evacuarea de la Spitalul Foișor.12