Premierul Grindeanu a decis abrogarea OUG privind Codurile penale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Grindeanu a decis abrogarea OUG privind Codurile penale

Politică 04 Februarie 2017 / 20:41 1579 accesări

Sorin Grindeanu a anunțat sâmbătă seară abrogarea Ordonanței de Urgență privind modificarea Codurilor penale. Într-o declarație de presă, Grindeanu a spus că duminică va convoca o ședință de Guvern pentru a lua o decizie astfel încât documentul normativ să nu își mai producă efectele. Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Ea așa apare. E ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva. Mâine vom face în regim de urgență o ședință pentru abrogarea acestei ordonanțe. Folosesc termenul abrogare pentru că e termenul folosit de Administrația Prezidențială atunci când mi s-a cerut asta. Vom găsi calea legală pentru ca această ordonanță să nu intre în vigoare", a declarat Grindeanu.

SE ELIMINĂ PRAGUL DE 200.000 DE LEI

De asemenea, Grindeanu a anunțat că va declanșa o sesiune de consultări cu partidele parlamentare, în așa fel încât să găsească o formă de a aduce legislația penală în acord cu recomandările Curții Constituționale a României, respectând în același timp dorința protestatarilor de a elimina prevederea potrivit căreia cei care au comis abuz un serviciu și au produs un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei sunt iertați de închisoare. "E nevoie de a avea o concordanță între CCR și cadrul legal. Voi demara o consultare cu celelalte partide plecând de la forma pe care o avem, excluzând acel prag de 200.000 de lei, pentru ca să putem trimite un proiect de lege în Parlament", a explicat premierul.

MINISTRUL JUSTIȚIEI, ÎN COLIMATOR?

Șeful Guvernului și-a încheiat declarația de presă lăsând să se înțeleagă că ministrul Justiției, Florin Iordache, va fi tras la răspundere pentru neînțelegerile ce au declanșat protestele masive din ultimele zile. "Cred că e important să mai spunem un lucru: toate argumentele pe care le-am avut nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat foarte multă confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce s-a dorit în ordonanță. Ministerul Justiției și ministrul Justiției își vor asuma răspunderea", a spus Sorin Grindeanu, lăsând în urmă un miros de demitere în fruntea Ministerului Justiției.12