Preşedinta partidului democrat din SUA demisionează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedinta partidului democrat din SUA demisionează

25 Iulie 2016 / 08:03 404 accesări
Debbie Wasserman Schultz

Debbie Wasserman Schultz

Președinta partidului democrat din SUA, Debbie Wasserman Schultz, a anunțat, duminică, că va demisiona din funcție la sfârșitul convenției de învestitură a lui Hillary Clinton, care începe luni la Philadelphia, informează AFP și Reuters.

"Cel mai bun mod pentru mine de a realiza aceste obiective este să demisionez din funcția de președinte al partidului la sfârșitul convenției", a scris ea într-un comunicat, evocând campania electorală din următoarele luni și în timp ce site-ul Wikileaks a publicat vineri seară aproximativ 20.000 de mesaje interne ale partidului democrat dezvăluind o posibilă tentativă de destabilizare a lui Bernie Sanders în alegerile primare pentru Casa Albă.

Debbie Wasserman Schultz, membru al Camerei Reprezentanților aleasă în Florida, este contestată de luni de zile de Bernie Sanders și susținătorii săi, care o acuză de părtinire.

Ea ar trebui să prezideze lucrările Convenției Naționale Democrate (DNC), brațul administrativ al partidului, dar a confirmat că doar va deschide și închide convenția. Ea va rosti de asemenea un discurs în fața a peste 4.700 de delegați democrați.

Demisia ei ar trebui să satisfacă tabăra lui Sanders și să calmeze spiritele înaintea discursului senatorului de Vermont la tribună luni seară.

Sanders a cerut demisia lui Debbie Wasserman Schultz mai înainte în timpul zilei.

Taguri articol


12