Preşedintele PSD explică „ce înseamnă statul paralel“! Discurs dur!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedintele PSD explică „ce înseamnă statul paralel“! Discurs dur!

Politică 09 Iunie 2018 / 22:38 6108 accesări
Sursa foto: antena3.ro

Sursa foto: antena3.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făut o baie de mulţime, dând mâna cu reprezentanţii delegaţiilor. Oficialul a fost întâmpinat de o energie incredibilă de mulţimea aflată în Piaţa Victoriei şi a avut un discurs extrem de lucid şi de dur. Redăm o parte din el.

„Ce înseamnă statul paralel?“

Un sistem care foloseşte instituţiile statului într-un mod nelegitim, afară şi în paralel cu democraţia şi dreptuRile şi libertăţile fundamentale, cu drepturile şi voinţa exprimată la vot, cu Constituţia, toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt: Securitatea! Au trecut 3 ani şi jumătate de când cel care a creat acest sistem, Băsescu, a plecat, dar sistemul a rămas: procurorii corupţi au rămas (fabrică dosare, ameninţă martori), şefa DNA a rămas, obiceiul de a folosi serviciile secrete şi justiţia în scopuri politice a rămas, au mai rămas 6 milioane de români ascultaţi, au mai rămas protocoale secrete între servicii şi parchete, între servicii şi instituţii, şi i-am lăsat la urmă pe beneficiarii politici, căci ei dau sens statului paralel. Pierd alegerile la urne, dar vor să le câştige prin DNA şi SRI. Ei sunt de cele mai multe ori şi prizonierii lui. Fără sprijinul instituţiilor de forţă, ei nu exista în politică. Să nu-l invidiem pe prietenul dvs. Klaus Iohannis. Ce credeţi? Când spune că nu vede protocoalele secrete are o problemă la ochi sau la dosar? Când spune că statul paralel este o glumă proastă, credeţi că nu are umor sau că nu are încotro? Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban... l-a propus pe Iohannis candidat la preşedinţie la 5 zile după ce a fost achitat. A întrebat pe cineva de la PNL sau pe cineva de la DNA? Să nu-i invidiem, ei folosesc statul paralel, se bucură de aşa zisa putere pe care le-o dă, dar sunt de fapt niste unelte jalnice ale securiştilor. E o frăţie josnică, o cârdăşie periculoasă, un contract care vrea să scoată democraţia din joc. Acesta este portretul statului paralel. Putem să-i spunem în multe feluri, însă există un singur cuvânt: securitatea reprezintă boala care macină această ţară, care ne-a întors pe noi împotriva noastră, care ne-a făcut să trăim într-o societate pe care o vedeţi măcinată de ură şi invidie. Această boală ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii securităţi! Nu este propagandă, este realitatea cu care ne confruntăm fiecare dintre noi!”

„Vor să ne transforme într-un popor de denunţători”

Vor să ne transforme într-un popor de denunţători. Suntem îndemnaţi, ameninţaţi, şantajaţi să depunem denunţuri împotriva rudelor, colegilor, prietenilor sau a unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată. Este un plan odios de dezbinare. Este un plan de diseminare a terorii că oricine poate fi luat oricând, că oricine poate fi transformat în vinovat. S-a mers prea departe. Sunt 6 milioane de oameni care au fost înregistraţi, filaţi, supravegheaţi de statul paralel. Este mai mult decât ne-am putut imagina vreodată. Unul din 3 români a fost interceptat şi filat. 6 milioane, adică peste două treimi din populaţia activă a acesti ţări. Este intolerabil, inacceptabil! Statul paralel vrea să ştie ce gândeşti, ce vorbeşti, ce doreşti. Cu cât ştie mai mult, cu atât devine mai puternic, iar noi mai slăbiţi, mai vulnerabili. Tot ceea ce spui va fi folosit într-o bună zi împotriva ta. Nu vă faceţi iluzii că nu contaţi. Nimeni nu este în afara radarului statului paralel. Toţi putem deveni ţinte la un moment dat. Nu doar înalţii demnitari pot deveni ţinte. Toţi puteţi deveni ţinte vii ale acestui sistem odios.

Oricine poate fi ţinta unui denunţ la DNA. Pentru ei nu contează drepturile şi libertăţile noastre, cu denunţurile şi probele falsificate! Am depăşit cu mult numărul de mandate de supraveghere din orice ţară europeană. Am depăşit cu mult SUA, ţinta nr. 1 a terorismului şi unde un număr mare de mandate chiar s-ar justifica”.

„Plătim din buzunar amenzile CEDO pentru abuzurile unor procurori stalinişti”

„Plătim din buzunar amenzile CEDO de milioane de euro pentru abuzurile unor procurori stalinişti. Cei care au făcut abuzuri să plătească din buzunarul lor, nu dintr-al nostru. De ce vor aceşti oameni să saboteze democraţia? Din două motive:

Mai întâi, pentru că guvernarea noastră are succes. Guvernarea noastră merge atât de bine încât au crescut şi veniturile securiştilor. Evoluţia economică înseamnă voturi pentru noi, înseamnă că securiştii şi uneltele lor politice vor pierde iar alegerile. Democraţia, pentru ei, este fatală, este iadul pe pământ. De aceea vor să ne îndepărteze prin ameninţări, abuzuri, dosare fabricate. Vrem prosperitate, nu securitate! – aceasta este esenţa luptei noastre.

Al doilea motiv: frica: ei ştiu bine că suntem aproape să le destructurăm reţeaua, au văzut Parlamentul anchetând abuzurile, punând normalitate în legile justiţiei, procurorii securişti din DNA încep să fie eliminaţi, adevărul începe să iasă la iveală. S-au îngrozit. Statul paralel şi oamenii pe care îi controlează se tem de adevăr ca dracul de tămâie. După Băsescu, preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem...”.12