Presupusul autor al atacului cu camionul de la Stockholm era simpatizant al Stat Islamic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Presupusul autor al atacului cu camionul de la Stockholm era simpatizant al Stat Islamic

Externe 10 Aprilie 2017 / 09:38 538 accesări

Bărbatul uzbec despre care se crede că este autorul atacului de la Stockholm, soldat cu patru morți și 15 răniți, era simpatizant al mai multor organizații extremiste, inclusiv Stat Islamic, a declarat Jonas Hysing, un oficial din cadrul Poliției suedeze, potrivit Reuters online. "Suspectul și-a manifestat simpatia pentru organizații extremiste, printre care și Stat Islamic", a declarat Jonas Hysing, care a precizat că în urma atacului au decedat doi suedezi, un cetățean britanic și un altul din Belgia. Atacul cu camionul a fost întreprins într-un mod asemănător altor acțiuni revendicate de Stat Islamic, comise la Nisa, Berlin sau Londra, însă până acum rețeaua teroristă nu a revendicat și atentatul de la Stockholm.

Presa locală l-a identificat pe suspect drept Rakhmat Akilov, însă poliția a refuzat să confirme identitatea presupusului autor. Presupusul atacator este un cetățean din uzbekistan în vârstă de 39 de ani, ce a fost arestat la câteva ore după atentat. El era căutat de autorități pentru a fi deportat după ce solicitarea sa de azil fusese respinsă în vara lui 2016.

Un total de șapte persoane au fost reținute de autorități în urma atacului terorist, poliția indicând că au fost efectuate aproximativ 500 de audieri.12