Prețul petrolului, aproape de maximul ultimelor 15 luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prețul petrolului, aproape de maximul ultimelor 15 luni

Economie 11 Octombrie 2016 / 12:47 483 accesări

Prețul petrolului a ajuns marţi la maximul utlimelor 15 luni, în condițiile în care Rusia și Arabia Saudită au anunțat că sunt pregătite să coopereze pentru a limita producția.

Agenția Internațională a Energiei (IEA) a spus că piața și-ar putea reveni mai rapid decât era anticipat dacă OPEC va păstra țintele actuale, scrie Bloomberg.

Prețul petrolului a urcat luni cu 3,1% după ce Rusia a spus că este pregătită să se alăture eforturilor OPEC pentru stabilizarea pieței, și că va adopta fie o plafonare a producției fie o înghețare la nivelul actual, potrivit președintelui Vladimir Putin. Prețul petrolului se tranzacționa marți la 51,33 de dolari barilul la New York.

Ministrul saudit al energiei, Khalid AL-Falih, a spus că și alte țări sunt gata să coopereze și că este optimist legat de atingerea unui acord. Cererea și oferta ar putea să fie echilibrate mai devreme decât era anticipat dacă înțelegerea OPEC de limitare a producției este implementată, potrivit IEA.

Petrolul a urcat cu 15% de când OPEC a ajuns la o înțelegere luna trecută pentru reducerea producției pentru prima oară în ultimii opt ani.12