Prigojin a acceptat propunerea lui Lukaşenko și întoarce forțele din marșul spre Moscova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukaşenko și întoarce forțele din marșul spre Moscova

Externe 25 Iunie 2023 / 08:35 1649 accesări

Evgheni Prigojin ar fi de acord să oprească avansarea spre Moscova, susțin autoritățile din Belarus, citate de NEXTA, Reuters și AFP.

Ca parte a acordului, șeful grupului de mercenari Wagner a declarat că va opri mercenarii din drumul lor în Rusia.

"Voiam să desfiinţăm grupul Wagner. Am plecat pe 23 iunie la Marșul Justiției. În timpul zilei am călătorit mai puțin de 200 de kilometri până la Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri. Acum este momentul în care sângele poate fi vărsat. Prin urmare, realizând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc va fi vărsat pe una dintre laturi, ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă taberelor de câmp. Conform planului", a declaratLiderul Wagner, Evgheni Prigojin.

Vladimir Putin l-ar fi informat pe Lukașenko dimineața și, cu aprobarea acestuia, Lukașenko ar fi purtat discuții de negociere cu Prigojin.

"Negocierile au continuat pe tot parcursul zilei. Ca urmare, au ajuns la acorduri privind inadmisibilitatea declanșării unui masacru sângeros pe teritoriul Rusiei".

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat sâmbătă o nouă înregistrare audio în care susține că își întoarce forțele din marșul spre Moscova.

----------

Care este raportul de forțe grupul Wagner / armata rusă

Grupul Wagner are aproximativ 25.000 de soldați, declarase recent Prigojin.

În ianuarie, Ministerul britanic al Apărării a estimat că Grupul Wagner comanda 50.000 de soldați - cu toate acestea, aproximativ 20.000 dintre ei ar fi fost uciși în timpul luptelor din Ucraina.

Cei 25.000 de soldați ai Grupului Wagner se compară cu un număr estimat de 800.000 de soldați activi în armata rusă.

Forța rusă a fost estimată cândva la peste un milion de soldați, însă se crede că a suferit cel puțin 220.000 de pierderi în timpul războiului din Ucraina.

Se crede că Rusia ar mai avea încă 250.000 de militari în rezervă.Ştiri recomandate

12