Prima sută a sezonului pentru BC Athletic Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liga 1 de baschet masculin Prima sută a sezonului pentru BC Athletic Constanța
Sport 27 Noiembrie 2017 / 15:36 1228 accesări 0 comentarii
Baschetbaliștii de la Athletic sunt neînvinși în acest sezon

Baschetbaliștii de la Athletic sunt neînvinși în acest sezon

Baschet Club Athletic Constanța a revenit acasă cu două victorii clare din „turneul” prin țară întreprins în weekend. După ce sâmbătă s-au impus cu scorul de 89-65 (37-30) în restanța din etapa a 5-a cu Phoenix II Galați, baschetbaliștii constănțeni au evoluat duminică la Pitești, în etapa a 6-a din Liga 1 de baschet masculin, prima din returul sezonului regulat. Formația antrenată de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici a jucat pe terenul unui alt satelit de echipă din Liga Națională, BCM U FC Argeș II Pitești, și a câștigat cu 105-65, scorul pe sferturi fiind 25-15, 29-18, 13-18 și 38-14.

Punctele formației constănțene au fost realizate de Jeremi Booth 24 (2x3), Vladimir Mihai 14 (4x3), Sergiu Ursu 14 (1x3), Cătălin Miloș 10 (2x3), Alexandru Deconescu 10, Mario Takacs-Sixt 9 (2x3), Andrei Bercea 7 (1x3), Andrei Oprean 5 (1x3), Andrei Șerban 4, Alexandru Liță 4, Adrian Trandafir 2 și Alexandru Unitu 2.

„BC Athletic s-a impus și în deplasarea de la Pitești, într-un meci în care forța ofensivă a echipei a făcut să terminăm pentru prima oară în acest sezon cu peste 100 de puncte. Toți jucătorii de pe foaia de joc au marcat. Ne întoarcem pe parchetul de acasă cu două victorii din două meciuri iar sâmbătă 2 decembrie, de la ora 15.00, întâlnim acasă, la Constanța, una dintre favoritele grupei noastre, CN „Aurel Vlaicu” București! Constanța respiră baschet, Constanța joacă baschet! Team is everything!”, a scris pe Facebook gruparea care se menține drept singura încă neînvinsă din eșalonul al doilea al baschetului masculin românesc.

Practic, în urma acestor victorii obținute în deplasare, BC Athletic și-a asigurat calificarea în faza semifinală a Ligii 1, acolo unde vor ajunge primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă. Constănțenii sunt mari favoriți în meciurile de pe teren propriu cu sateliții echipelor din Galați și Iași, iar o victorie sâmbătă în fața celei de-a doua clasate, CN „Aurel Vlaicu” București, îi poate garanta câștigarea Grupei a 4-a din sezonul regulat! Reamintim că formațiile calificate în faza semifinală, opt la număr, vor forma o singură serie, în care se va juca „fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală (sezonul regulat). Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019.

„Da, suntem neînvinși și putem spune că ne-a ieșit până acum. Cum am reușit asta? Muncă multă, proiect serios. Deocamdată nu ne gândim să promovăm în Liga Națională din acest sezon. Proiectul nostru este pe trei ani, suntem în anul al doilea și vom vedea ce vom putea realiza în campionatul următor”, a declarat Andrei Talpeș, team-manager la BC Athletic Constanța.

Luni sunt programate celelalte partide ale acestei etape din Grupa a 4-a: Politehnica II Iași - Phoenix II Galați (ora 15.00); CN „Aurel Vlaicu” București - Rapid București (ora 16.30).

În clasament conduce BC Athletic Constanța, cu 12 puncte din 6 jocuri (maximum posibil), urmată de CN „Aurel Vlaicu” București 9p/5j, BCM U. FC Argeș II Pitești 9p/7j, Rapid București 8p/5j, Politehnica II Iași 6p/5j și Phoenix II Galați 4p/4j. În clasament sunt incluse și rezultatele unor meciuri jucate în devans: Galați - Pitești 84-98 (etapa a 7-a) și Iași - Pitești 111-50 (etapa a 8-a).

Meciuri amânate din primele două etape: BCM U FC Argeș II Pitești - Phoenix II Galați (restanță din etapa a doua, 11 decembrie, ora 11.00); Phoenix II Galați - Politehnica II Iași (restanță din prima etapă, reprogramată pentru data de 18 noiembrie, dar amânată din nou!).

Citește și:

BC Athletic Constanța își continuă seria de victorii

BC Athletic va juca două meciuri oficiale în două zile consecutivePagina a fost generata in 0.2165 secunde