Primăria Constanța intensifică acțiunile de dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanța intensifică acțiunile de dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice

Administrație 29 Mai 2024 / 16:53 733 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Vineri, 31 mai, în intervalul orar 06:00-10:00, se vor efectua tratamente aviochimice în zonele și spațiile verzi din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Se va acționa în cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, CET, Poarta 6, Viile Noi, Palas, Brătianu, Inel I, Inel II, Baba Novac, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, ICIL, Tomis I, Tomis II, Tomis III, Tomis Nord, Faleză Nord, zona centrală și zona peninsulară.

Substanţa folosită este CY 10, un insecticid concentrat, cu spectru larg de combatere, cu acțiune insecticidă imediată, cu efect de stingere a focarelor și rezidual. Nu irită și nu dăunează plantelor.

În acest context, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Pentru ca activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.Ştiri recomandate

12