Primăria Constanța: Peste 1.000 de copaci au fost înclinați sau rupți în urma furtunilor recente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanța: Peste 1.000 de copaci au fost înclinați sau rupți în urma furtunilor recente

Administrație 29 Noiembrie 2023 / 21:22 912 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Chiar și după 3 zile de la vântul care a făcut ravagii în Constanța, încă se înregistrează sesizări la dispeceratul Primăriei Constanța, precizează insituția.

Bilanțul este unul cu care Constanța nu s-a mai întâlnit de multă vreme și pe care sperăm să nu-l mai înregistrăm. În total, în cele 2 zile (19 și 26 noiembrie) în care intensificările vântului au înregistrat viteze de peste 100 km/h au fost dărâmați, înclinați sau rupți peste 1.000 de copaci și alte 50 de crengi mari au fost rupte.

Unii dintre acești copaci au tras în căderea lor 23 de stâlpi de iluminat, iar alții au căzut pe mașini, astfel că au fost avariate 54 de autovehicule. Au mai fost înregistrate și alte 150 de situații diferite, cum ar fi acoperișuri ale blocurilor luate de vânt, cabluri rupte, panouri publicitare și indicatoare rutiere căzute.

Pentru a remedia problemele cauzate de vremea rea, echipele societăților care întrețin copacii lucrează de dimineață până noaptea târziu. Acestora li s-au alăturat și echipe ale SC Confort Urban, care ajută la tăierea copacilor doborâți de furtună de pe aliniamentele stradale, adună lemnul și îl transportă într-un depozit al Primăriei Constanța.

Se intervine asupra copacilor care încă sunt înclinați și riscă să cadă, în zona unităților de învățământ, asupra celor care blochează aleile de acces către blocuri, până când toți copacii vor fi ridicați din teren.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze în continuare orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 0737552271.Ştiri recomandate

12