Primăria Constanța: Viteza de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian va fi de 70 de km/h

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanța: Viteza de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian va fi de 70 de km/h

Administrație 20 Februarie 2024 / 18:49 792 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Primăria Constanța și Inspectoratul Județean de Poliție Constanța au găsit o cale comună în beneficiul conducătorilor auto pentru fluidizarea traficului rutier pe tronsonul de drum delimitat de strada Crețoiu și bulevardul I.C. Brătianu, nr. 284 A(sens giratoriu).

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a avizat favorabil schimbarea vitezei de deplasare spre/dinspre Valu lui Traian de la 50 la 70 de km/h în data de 20 februarie 2024.

"Precizăm că Primăria Constanța a solicitat încă de la preluarea în administrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier.

Chiar dacă acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi," se arată în comunicatulPrimăriei Constanța.Ştiri recomandate

12