Primăria Peştera n-are bani, dar cumpără sute de biciclete

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cadou suspect de generos de 1 Iunie

Primăria Peştera n-are bani, dar cumpără sute de biciclete

Administrație 03 Iunie 2014 / 00:00 5487 accesări

Ca în fiecare an, autorităţile locale din tot judeţul s-au întrecut în cadouri care mai de care mai bogate pentru copii. Fiecare a dat după cum i-a permis bugetul. Unii primari au putut să dea câteva pachete, alţii au dat o prăjitură şi un suc, iar alţii nu au dat nimic pentru că nu au avut de unde. De obicei, administraţiile nu prea ies în evidenţă prin cadourile oferite copiilor de 1 Iunie. Însă, în acest an, mai-marii unei comune constănţene au reuşit să sară în ochi printr-un cadou pe cât de inedit, pe atât de valoros.

BICICLETE DE 1 IUNIE Toţi cei 500 de copii din comuna Peştera au primit de ziua lor nici mai mult, nici mai puţin decât... biciclete. Iniţiativa i-a aparţinut chiar primarului localităţii, Valentin Vrabie, care a spus că ideea i-a venit dintr-o frustrare personală, aceea de a nu fi avut bicicletă în copilărie. Până aici, toate bune şi frumoase. Ideea este lăudabilă, mai ales pentru că puţini copii mai fac mişcare în aer liber, dar şi mai puţini îşi permit biciclete. De apreciat este şi faptul că, pentru această investiţie, primarul a alocat 30.000 de lei din bugetul local, ceea ce reprezintă 30% din valoarea totală a cadoului.

SCANDAL „FABRICAT” Problema este că iniţiativa vine din partea aceluiaşi primar care, în urmă cu două luni, făcea mare tărăboi în faţa sediului CJC pentru că nu i se alocă suficienţi bani pentru investiţiile locale. Asta în condiţiile în care vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir declara la vremea aceea că Peştera a primit mai mulţi bani decât multe alte comune ai căror primari nu se plâng atâta. În această situaţie, nu putem să nu ne întrebăm dacă acei 100.000 de lei folosiţi pentru acele cadouri nu puteau fi direcţionaţi către alte priorităţi. E drept, şi bunăstarea copiilor este o prioritate. Dar, oare, în Peştera lucrurile merg atât de bine încât singurul lucru care mai rămăsese de făcut a fost de a oferi câte o bicicletă fiecărui copil din comună? Dacă este aşa, atunci nu înţelegem de ce a fost necesar tot scandalul de acum aproape două luni. Sau poate era necesar un mic scandal fabricat pentru a arăta ce mare şi tare este administraţia locală şi cum se poate „descurca” fără ajutorul altora?12