Primii pași pentru reorganizarea RATC. Abia acum?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu greu Primii pași pentru reorganizarea RATC. Abia acum?!
Social 26 Noiembrie 2017 / 17:51 5852 accesări 7 comentarii

După un an de poticneli, demersurile pentru transformarea RATC Constanța într-o societate comercială sunt la un pas de a se concretiza. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 27 noiembrie se află un proiect de hotărâre privitor la transformarea Regiei în societate comercială, ceea ce reprezintă un prim pas în reorganizarea completă a activității de transport în comun din Constanța. Amintim că, în urmă cu aproape un an, Primăria Constanța a contractat un împrumut de 100 de milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Cu acești bani, municipalitatea a promis că va asigura, în primul rând, reînnoirea parcului auto. Vor fi achiziționate autobuze a căror valoare este cuprinsă între 180.000 și 283.000 de euro. Noile autobuze vor fi dotate cu instalații de climatizare și supraveghere și adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Mai mult, acordul de finanțare prevede și efectuarea unor studii de către specialiștii BERD pentru o eventuală retrasare a liniilor de transport în comun, astfel încât să fie incluse în trasee și cartierele noi ale municipiului (Tomis Plus, Boreal, Compozitori, Veterani etc.). Pentru că, nu-i așa, avem nevoie de specialiști din străinătate să ne spună ce nu merge bine la noi în ogradă. Și pe bani mulți, chiar.

REORGANIZARE PÂNĂ ÎN 2018? O ALTĂ PROMISIUNE NEONORATĂ

Revenind la planurile municipalității, aceasta mai vrea să includă în planurile de reorganizare a RATC și elaborarea unei aplicații mobile care să permită achiziționarea biletelor în sistem electronic și să ofere posibilitatea interzicerii accesului celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. Din păcate, până acum, acestea au rămas doar planuri pe hârtie, la fel ca multe alte proiecte pe care actuala administrație locală din Constanța s-a lăudat că le pune în practică. Tot ce s-a făcut este lansarea unei licitații pentru achiziționarea a 100 de autobuze, care ar putea fi puse în circulație abia vara viitoare. Asta dacă avem noroc. După cum s-au mișcat lucrurile în ultima vreme, ar fi de mirare ca acest lucru să se respecte. La sfârșitul lui 2016, primarul Decebal Făgădău promitea că, până în 2018, va exista o nouă companie de transport în comun în subordinea Consiliului Local, care va opera un nou parc auto. Anul se apropie, iar reorganizarea nici nu a început. Dacă avem noroc, la jumătatea anului viitor va fi reînnoit parcul auto, dar nici acest lucru nu este garantat. Poate mandatul viitor se va pune în practică și acest proiect.

Loading...

7 comentarii

DESCONSIDERATUL 18:23:26 / 26 Noiembrie 2017
CĂTRE CEI CARE NE DESCONSIDERĂ !

NOI, CONSTĂNȚENII NUMAI CREDEM BALIVERNELE CELOR CARE NE DESCONSIDERĂ : PRIMARUL FĂGĂDĂU DECEBAL, CONSILIERII LOCALI CONSTĂNȚENI ȘI RATC-UL, TOȚI CARE SE AFLĂ LA BUTOANELE CONSTANȚEI, MAI IES CU O MINCIUNĂ, LA FEL CA ȘI MINISTRA MUNCII, LIA OLGUȚA VASILESCU CARE NE MINTE ÎN FEL ȘI CHIP, DAR CINE O MAI POATE CREDE, LA FEL ȘI CU, CONDUCĂTORII NOȘTRI DE LA NIVEL LOCAL, TOȚI : MINT, FURĂ, AMANTLÂCURI, GOLĂNIE, FURTIȘAGURI ȘI TOT CE ESTE CEL MAI URĂT ÎN LUMEA ASTA, GĂSEȘTI LA POLITICIENII LOCALI ȘI DE LA NIVEL CENTRAL, ADICĂ SUNT OAMENI FĂRĂ OMENIE, POLITICIENII SUNT OAMENI FĂRĂ MILĂ DE POPORUL ROMÂN CARE IA ALES ȘI AȘEZAT, COCOȚAT ÎN FRUNTEA CONSTANȚEI ȘI ÎN FRUNTEA ȚĂRII, RUȘINE SĂ LE FIE, DAR CINE A PIERDUT RUȘINEA, CA SĂ O GĂSEASCĂ POLITICIENII NOȘTRI FĂRĂ RUȘINE, DRAGI ROMÂNI, MAI MERITĂ SĂ MAI VOTĂM ASTFEL DE OAMENI, DACĂ MAI MERITĂ, SĂ-I MAI VOTĂM, DACĂ NU, SĂ NU-I MAI VOTĂM PE NICIUNUL DIN NICI UN PARTID EXISTENT ȘI DIN NICI UN PARTID CARE ARE SĂ MAI APARĂ PE SCENA POLITICĂ, PENTRU CĂ TOȚI SUNT LA FEL, ABSOLUT LA FEL, SUNT OAMENI PUȘI PE CĂPĂTUIALĂ, ÎMBOGĂȚIRE ȘI AMANTLÂCURI ?!

Răspunde | Raportează | | |+28
DAN 19:34:14 / 26 Noiembrie 2017
DESCONSIDERATUL

NU VREM SA CREDEM BALIVERNELE TALE . NU STII CE VREI CU ADEVARAT . ESTI FALS ....

Constanta 22:17:53 / 26 Noiembrie 2017
Atentie dna

Voi stiti ca directorul niță este cumnatul lui Fagadau?

Dan 06:54:53 / 27 Noiembrie 2017
Pentru Constanta

Nepotismul nu moare așa ușor.

Cetatean 07:08:58 / 27 Noiembrie 2017
Cat mai cade Constanța?

Am decăzut si ne îndreptăm in directia pe care o avea Constanța in urma cu doua veacuri... Neimportanta, neînsemnată, dezolantă... Nimic nu se misca in orasul nostru.... Pana si la proteste iesim in numar insignifiant.... Păcat ca regimul Mazăre a anesteziat orice zvâc de conștiință națională.

Costea 08:25:30 / 27 Noiembrie 2017
Pentru DESCONSIDERATUL

Cine te-a invatat sa comentezi cu litere mari?Putini se vor chinuii sa-ti citeasca comentariul pentru ca este greoi de citit.

constantean 14:56:28 / 27 Noiembrie 2017
trasee noi, actuale

Acum, ca s-au scos microbuzele (care erau oricum destul de rudimentare) nu ma mai pot deplasa prin Constanta decat cu "pe jos-ul" sau cu taxiul (in primele zile de salariu). Traseele NU sunt regandite. Sunt aceleasi de 40 de ani. Daca vreau sa ajung dintr-o parte in alta a orasului trebuie sa schimb 2 - 3 autobuze dar sa mai mergi si pe jos (folosesc carja pt piciorul drept, dar acest lucru este doar problema mea) Atunci, la ce bun aceste trasee, autobuze noi, etc? Ar fi excelent sa fie regandite toate traseele din oras si chiar si din localitatile apropiate!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2768 secunde