Primul mesaj public al prinţului William, după diagnosticul de cancer al Regelui Charles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul mesaj public al prinţului William, după diagnosticul de cancer al Regelui Charles

Externe 08 Februarie 2024 / 10:02 663 accesări
arhivă

arhivă

Prinţul William al Marii Britanii, care a revenit miercuri în serviciul public după operaţia soţiei sale Kate şi după vestea despre starea de sănătate a tatălui său, a mulţumit oamenilor pentru mesajele lor de susţinere după ce Regele Charles a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer, relatează Reuters.
În cadrulgalei caritabile organizată deorganizaţia caritabilă Air Ambulance din Londra,Prinţul William a mulţumit din nou:

"Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toţi.

Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă "medical"”, a spus prinţul moştenitor.

Regele Charles suferă de un cancerce a fost depistat în timpul unei operaţii recente la prostată.Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre afecţiunea regelui, în afară de a spune că nu este vorba de cancer de prostată şi susţine că regele "rămâne foarte optimist cu privire la tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice cât mai curând posibil".

Sarcina de a asigura imaginea publică a monarhiei va reveni celorlalţi membri ai familiei regale, în special lui William şi soţiei lui Charles, Regina Camilla. Specialistul în probleme regale Robert Hardman a declarat că William şi-a asumat deja îndatoriri de stat substanţiale spre sfârşitul domniei Reginei Elisabeta a II-a, când aceasta a fost împiedicată de probleme de mobilitate să participe.

"În această privinţă, nu este atât de diferit, dar, evident, există povara aşteptărilor. În multe ocazii va trebui să stea în locul lui, va fi un fel de cvasi-şef de stat în acelaşi mod în care a fost prinţul Charles când regina era lipsită de mobilitate", a declarat Specialistul în probleme regale Robert Hardman pentru Reuters.

Regele Charles intenţionează să-şi continue o mare parte din activitatea sa privată ca monarh şi să se ocupe de documentele de stat.Ştiri recomandate

12