Prințesa Turandot vine, sâmbătă, la Teatrul „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prințesa Turandot vine, sâmbătă, la Teatrul „Oleg Danovski“

Cultură 11 Noiembrie 2016 / 18:22 5037 accesări

Cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului continuă, în această sâmbătă, cu ultima operă compusă de Giacomo Puccini: „Turandot”, pusă în scenă pentru Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” de către Alice Barb. În rolul neîndurătoarei prințese Turandot, publicul o va urmări pe soprana japoneză Akiko Hayakawa, temerarul Calaf va fi interpretat de tenorul Robert Nagy din București, iar Liu va împrumuta vocea sopranei Veronica Granatiero din Italia. Cei trei miniștri - Ping, Pang și Pong - vor fi întruchipați de Doru Iftene, Marius Eftimie și Toni Zidaru - Bucureşti. Bătrânul Timur va fi redat de basul Constantin Acsinte, iar tenorul Florin Diaconescu din București îl va întruchipa pe împăratul Altoum. Din distribuție mai fac parte: Bogdan Ocheşel și Laurenţiu Severin.

Puccini nu a mai apucat să termine opera „Turandot”. În actul al treilea, imediat după ce bătrânul Timur iese din scenă purtând-o în brațe pe Liu, orchestra se va opri un moment, iar în locul dedicat subtitrării în limba română va apărea textul: „În acest moment, maestrul a pus pana jos”. Aceste cuvinte îi sunt atribuite dirijorului Arturo Toscanini, care în timpul premierei mondiale a operei „Turandot”, de la Scala din Milano, din 1926, a lăsat bagheta jos. După această mică întrerupere, opera va continua, iar publicul va urmări cu emoție finalul operei, așa cum l-a gândit Franco Alfano, cel care a încheiat partitura lui Puccini. Scenografia spectacolului este semnată de Adriana Grand. Conducerea muzicală a spectacolului îi aparține lui Koichi Inoue din Japonia.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 25, 30, 40 și 50 de lei. Elevii și studenții vor plăti pe un bilet 15 lei, iar pensionarii - 20 lei.12