Procesul de votare a fost întârziat în mai multe secţii din ţară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Procesul de votare a fost întârziat în mai multe secţii din ţară

Administrație 06 Octombrie 2018 / 11:20 706 accesări

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat sâmbătă dimineaţa că urnele s-au deschi mai târziu în câteva secţii de votare. "Sunt câteva excepţii, pentru că preşedinţii unor secţii de votare nu au preluat materialele sau nu au ajuns la secţia de vot, în sectorul 3 al Capitalei. La o secţie din Teleorman va fi desemnat al preşedinte, deoarece preşedintele desemnat iniţial a avut deces în familie", a declarat Monica Dajbog, în informarea de presă făcută sâmbătă dimineaţă. O secţie de votare din municipiul Bârlad a fost deschisă cu aproximativ o oră întârziere, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Vaslui. "În judeţul Vaslui s-au deschis fără probleme toate secţiile de votare din judeţ, cu excepţia secţiei nr. 67 din municipiul Bârlad, care a fost deschisă la ora 7,50 din cauză că preşedintele secţiei s-a trezit mai târziu", au precizat reprezentanţii Prefecturii Vaslui. Monica Dajbog a mai informat şi despre incidentele constatate înaintea Referendumului. "Înaintea refendumului au fost 48 de incidente: amplasare ilegală de bannere, mijloace de propagandă în locuri neaprobate sau distrugere de materiale electorale", a mai spus aceasta. Poliţiştii au dat amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc sâmbătă şi duminică, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care participă votează „Da".

Pentru referendum au fost tipărite peste 21 de milioane de buletine de vot şi au fost amenajate aproape 19.000 de secţii de votare. Secţiile de votare sunt deschise între orele 7.00 şi 21.00.12