Procurorii cer arestarea la domiciliu a lui ÎPS Teodosie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A încălcat măsura controlului judiciar

Procurorii cer arestarea la domiciliu a lui ÎPS Teodosie!

Justiție 16 Mai 2017 / 11:54 3399 accesări

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța au solicitat, marți, judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, trimis în judecată alături de alte persoane în dosarul Nazarcea. Solicitarea procurorilor a fost făcută în contextul în care ierarhul ar fi demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

IPS TEODOSIE AR FI ÎNCĂLCAT DOUĂ OBLIGAȚII DIN CONTROLUL JUDICIAR

Anchetatorii DNA susțin că, la data de 12 mai 2017, IPS Teodosie, în calitate de reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188,75 ha vie. Adeverința era necesară pentru a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Procurorii constănțeni spun că, prin emiterea împuternicirii, IPS Teodosie ar fi încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române / Patriarhiei Române / Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși; să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

DE CE ESTE ACUZAT IPS TEODOSIE ÎN DOSARUL NAZARCEA

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a fost trimis în judecată la începutul lunii februarie, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Dosarul se află în prezent în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de Arhiepiscopul Tomisului este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță.

Taguri articol


12