Procurorii cer arestarea la domiciliu a lui ÎPS Teodosie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A încălcat măsura controlului judiciar Procurorii cer arestarea la domiciliu a lui ÎPS Teodosie!
Justiție 16 Mai 2017 / 11:54 2684 accesări 14 comentarii

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanța au solicitat, marți, judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, trimis în judecată alături de alte persoane în dosarul Nazarcea. Solicitarea procurorilor a fost făcută în contextul în care ierarhul ar fi demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

IPS TEODOSIE AR FI ÎNCĂLCAT DOUĂ OBLIGAȚII DIN CONTROLUL JUDICIAR

Anchetatorii DNA susțin că, la data de 12 mai 2017, IPS Teodosie, în calitate de reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188,75 ha vie. Adeverința era necesară pentru a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Procurorii constănțeni spun că, prin emiterea împuternicirii, IPS Teodosie ar fi încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române / Patriarhiei Române / Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși; să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

DE CE ESTE ACUZAT IPS TEODOSIE ÎN DOSARUL NAZARCEA

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a fost trimis în judecată la începutul lunii februarie, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Dosarul se află în prezent în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de Arhiepiscopul Tomisului este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță.

Taguri articol

14 comentarii

nationalist 12:54:57 / 16 Mai 2017
actul juridic

Sa nu uitam ca legea nu este o joaca: codul penal si cel civil/ar trebui dati afara cei care apara infractorii pentru 20 lei spaga.

Bogdan 13:37:16 / 16 Mai 2017
Rusineee

Auzi ... arest la domiciliu ?? Beciul domnesc nu este pe gustul lui Teodosie ??

Călugăr... sub acoperire ? 16:37:06 / 16 Mai 2017
”Binecuvântatul” (re)nume ?

Din 9AM 9, Wikipedia, situl Teodosie Sinagoveanu, bibliografie: ”Ceea ce conteaza e ca Teodosie (pe numele lui real Porcu Macedon, dupa propria marturisire) a semnat angajamentul la o simpla chemare la Militie, fara sa fie batut, torturat, constrans fizic, asa cum singur recunoaste.”

nelu 18:01:08 / 16 Mai 2017
pt calugar

Macar de ar fi singura belea. Ce s-a intamplat la nazarcea este cu mult peste.

CREDINCIOSU 19:33:09 / 16 Mai 2017
Blasfemie, ura si paganism

Am studiat articolul si cele 5 comentarii anterioare , fapt pentru care m-am indignat si am sa caut sa csriu si eu cateva aprecieri sau idei personale cu liniuta de-la capat - Am fost membru de partid 40 de ani ,timp in care STATUL COMUNIST, Partidul Comunist, Guvernul si Presedintele Tarii =NICIODATA, DAR NICIODATA NU A AVUT CURAJUL SA SE BAGE SI INTERVINA IN TREBURILE BISERICEST cum se intamla azi, -Chiar daca invatatii, conducatorii fatis se AFISAU CA ATEI ( trebuia sa spuna ca nu exista Dumnezeu) prin fel si fel de mijloace, actiuni si ingenozitate TOT POPORUL ROMAN ISI BOTEZA COPII,II CUNUNA, II INGROPA CRESTINESTE, TINEAU SI PARTICIPAU LA SARBATORILE RELIGIOASE MAI ALES _ DE PASTI< CRACIUN < ANUL NOA, SI PARTICIPAU LA MOASTELE ADUSE PRIN MANASTIRILE SI BISERICILE ROMANESTI, Scitia mica , DOBROGEA DE AZI este crestinata de Sfantul ANDREI a carei pestera trebue sa o viziteze si cei mai pacatosi slujbasi ai diavolului care sunt indivizii care il acuza NETEMEINIC pe IPS TEODOSIE, - Pocirea numelui mitropolitului de catre niste IMBECILI CU INTERNET nu reprezinta decat o mica parte din PAGANI SI NECREDINCIOSI, pentruca nui putem numi atei, ci DRACI IMPELITATI si SCARAOSCHI,. Eu cunosc bine BOGATIEA pe care a vut-o pana in 1990 fosul I.A.S. NAZARCEA insa in cel mult 5-6 ani dupa aceea vita de vie, crama si toata averea unitatii a fost DEVALIZATA., FURATA, Si VANDUTA LA SAMSARI,.,. Deaceea cred ca s-ar cuveni CRESTINESTE ca PROCORORII sa CERCETEZE CINE A DISTRUS SI FURAT AVEREA IAS-ului NAZARCEA si nu biserica,, care a primit o bucata de pamant PARLOAGA, avand la 7-8 m cate un butuc de vei salbatacit,. Simai clar sa cerceteze unde sunt cele 560 ha, de pomi ca nu se stie nimic nici azi dupa 27 ani de-la lovitura de stat din Dec 1989,. Dupa cum in cei 10 ani de mandat a lui basescu s-a implementat numai URA, DISPRETUL, BLASFEMIA SI PAGANISMUL adus de TRADATORII DE TARA SI POPOR DIN OCCIDENT, cred ca se impune mai mult ca oricand ca BASESCU - CEL MAI MARE DIVERSIONIST, Monica Macovei procoror comunist adepta a lui bivolaru si GAY care la COSTINESTI era prinsa in LNTUL GAY si toti mafiotii dni fosta conducere a PDL,trebuesc IZOLATI DE POPORUL ROMAN si EXILATI PE INSULA SERPILOR,. Ganditiva ca viata este trecatoare pe pamant iar in ceruri sunt numai doua locuri de primire a raposatilor; - RAIUL PENTRU CREDINCIOSI si - IADUL-CEAUNUL CU SMOALA PENTRU PAGANI SI NECREDINCIOSI

nelu 20:08:38 / 16 Mai 2017
la subiect

Parloaga imburuienata versus banii luati pt vita nobila pe rod care este sublima dar lipseste cu desavarsire ' adica faptele, ar trebui sa te indigneze. Parloaga imburuienata nu e basista, nu e pagana, e o realitate pt care s-a mai luat si bani din fonduri europene. Nu te infasura in vorbe, ca se vede buruiana, pamantul nelucrat versus banii luati pt via nobila pe rod. La atatea bani luati esti ordonator de credite, societatea nu e sac fara fund, este normal sa se faca descarcarea de gestiune pt banii luati pe program. Se vede pamantul nelucrat si bataia de joc fata de ce trebuia sa fie . Este fapta crestineasca ? Asa arata o ferma emblema care era odata nazarcea ? Banii din program pt nazarcea au fost luati. Rusine credinciosule. Nemuna, minciuna distrugerea fermei nazarcea, astea au ramas, bataie de joc fata de popor si tara, bataie de joc fata de painea noastra.

nicu duru 20:12:36 / 16 Mai 2017
Pentru oligofrenul postac..

Dobitocule , daca prea-maritul a bagat mana in bani si a furat acum trebuie sa plateasca.. Apropo daca ai citit macar un pic din biblie nu spune nicaeri ca preoti sa faca afaceri si sa detina n proprietati.. Dar tu ca de obicei esti prea prost ca sa-ti dai seama ca de fapt incurajezi furaciunile si coruptia.. Apropo ia mai reciteste-ti o data postarea.. Esti prost de-impungi...

ia luati la verificari 00:47:01 / 17 Mai 2017
tot judetul Dobrogea,

sa vedeti cat jaf organizat s-a produs,cati excroci fosti si actuali primari s-au imbogatit,cati bani din fonduri europene s-au volatilizat precum apa in desert.Teodosie,este mai cercetat decat alti excroci,pentru ca apartine Bisericii Crestine,daca era din ,,parohia,, p.s.d-ului se tacea in grup...parohie plina de fosti taranoi si membrii p.c.r. acu mari,,domni,,si super-bogati. Nu-l apar,dar nu a devalizat el singur patrimoniu si fondurile.Mai sunt sute de trantori mokangii si banditi care au jefuit sustinut Dobrogea.Sa faca D.N.A cercetari si pe la fiecare primarie,nu conteaza ca e sat comuna sau oras.Da dar asta ar insemna sa ramanem fara primari....Concluzia:cred ca daca vrem dreptate,sa-i ,,masuram,,pe toti cu aceeasi masura!

nu e bine 02:31:49 / 17 Mai 2017
la arest nu la palat

pai daca e arest la domiciliu ii fac bine omului. el are palat nu casa cu vedere la mare si servitori. in plus i se deduce arestul din pedeapsa. mai bine la arest la ipj. e mai corect. dupa ce ca i s a acordat clementa si nu a fost arestat din prima a incercat evident sa schimbe verdictul. cum a mai facut si in alte dati.

Relu 09:29:58 / 17 Mai 2017
Rezolvare simpla !

Sa fie belit si impaiat ! Asemenea si purtatorul de vorbe , Tanasescul iubitelul Spagoveanului ...

DEZAMĂGIT 16:20:03 / 17 Mai 2017
Deranjat !

Să fie luați la puricat toți ierarhii, inclusiv fericitul patriarh Daniel, că toți au " bube pe cap " ! Toți au averi peste averi, bolizi, mașinile pe care le au, nu sunt pentru slujitori bisericești, ci sunt mașini pentru oameni super bogați, miliardari în euro, au foarte multe vile, case de vacanță și veșmintele luxoase cusute cu fir de aur și argint, plus pietrele scumpe de pe : crucile de la gât și mitrele purtate pe cap, parcă sunt paraleli cu tot ce se petrece în jurul lor, că poporul român se zbate într-o sărăcie insuportabilă, slujitorii bisericii indiferent cărei credințe aparțin se întrec în lux și averi, cu mai marii țării noastre românești, sunt niște inconștienți și niște corupți cu toții ! Dacă ar apărea Iisus Hristos, l-ar arunca de nu s-ar vedea și l-ar răstigni pe cruce din nou, pentru că i-ar împiedica în ale lor : hoții, furtișaguri și devalizare a României și sărăcirea continuă a neamului romanesc, rușineeeeeeee, să le fie tuturor, atât celor din înaltele funcții civile cât celor, care zic, că slujesc lui Dumnezeu, dar care, defapt slujesc interesului personal !

cici 16:37:24 / 17 Mai 2017
mda

Ce exemplu de admirat am da noi romanii in Uniunea Europeana daca am baga la puscarie pana si pe aceasta fata bisericeasca ! Omul trebuia destituit si arestat inca de la magaria cu admiterea pe bani la Teologie. Ar trebui ca Daniel sa numeasca ca mare tomitan pe altcineva , iar pe acest Make Spagoveanu sa il lase pe mana politiei ori sa il trimita la o manastire unde sa nu mai faca furaciuni !

Indignatul 16:47:51 / 17 Mai 2017
vrem ! cerem insistent !

TOTUL ESTE O MASCARADA ! ESTE UN CIRC BINE ORGANIZAT CA NOI, OAMENII DE RAND AI ACESTEI TZARI SA CREDEM MINCIUNILE SI " HAPUL " ACESTA, CA SE FACE CURATZENIE IN TZARA, CARE CURATZENIE, UNDE CURATZENIE, CAND CURATZENIE, NU S-A VAZUT SI NU SE VEDE NIMIC, ADICA NU SE VEDE / SIMTE, NICI O CURATZENIE IN SPATZIUL PUBLIC, POLITIC DE : HOTZI, FURACIUNE SI FURTISAGURILE POLITICIENILOR, ALTORA DIN DIFERITELE DOMENII DE ACTIVITATE SI CHIAR IN BISERICA TUTUROR CREDINTZELOR EXISTENTE IN ROMANIA ?! VREM, NE DORIM CURATZENIE MORALA SI SPIRITUALA, VREM SI DORIM CONFISCAREA AVERILOR : BANII, MASINILE, PALATELE, HOTELURILE, VILELE, TERENURILE AGRICOLE, PADURILE, LACURILE, YAHTURILE SI CE MAI AU ATAT IN TZARA CAT SI IN AFARA TZARII SI ATUNCI BUGETUL ROMANIEI S-AR INVIORA, MARI, TRIPLA SI CHIAR MAI MUUUUULT ! CEI CARE AU DEVALIZAT TZARA SA FIE LIBERI SI PUSI LA MUNCA IN FOLOSUL : TZARII SI POPORULUI ROMAN, NU SA FIE INCHISI IN : INCHISORI SI LA DOMICILIU CA ASTA INSEAMNA CA NOI, ROMANII SA SUPORTAM INSTITUTZIONALIZAREA LOR, IN PENITENCIARE PE BANII NOSTRI, ADICA SA SUFERIM, TOT NOI, POPORUL SI SA NU FIE INCHISI LA DOMICILIU, ADICA CA TRANTORII SA STEA SI SA CLOCEASCA CU MINTEA LOR BOLNAVA, ALTE POTLOGARII ! VREM DREPTATE SI PROSPERITATE POPORULUI ROMAN CARE ESTE IMPOVARAT DE CATEVA DECENII DE MULTZIMEA : IMPOZITELOR SI TAXELOR CARE MAI DE CARE MAI MARI SI TOT MAI MARI !

SPUS 11:22:13 / 20 Mai 2017
SI FACUT !

Totul este orchestrat și bine pus la cale de forțe interesate de distrugerea credinței și bisericii creștine ortodoxe din România, forțele care lucrează își au sediul în România pur și simplu și in afara României ! Dacă nu ar fi fost ales Teodosie, ar fi fost aleasă altă față bisericească, asta ca să stârnească mai puțină indignare și totodată ca, creștinii să nu să se răzvrătească în masă, atacul este bine orchestrat și bine pus la punct, la cale de oameni rău intenționați și mânați de ura ce o au împotriva lui Dumnezeu, lui Hristos, adică de oameni care defapt nu iubesc pe Dumnezeu ! De aproape 30 de ani, forțele interesate, au vârât în mintea oamenilor, dați, ajutați biserica și pe slujitorii ei, când biserica și slujitorii bisericii au prosperat, treptat a început lupta pe față împotriva celor două componente ale bisericii : biserica pur și simplu și slujitorilor ei, prin aceea : nu vrem biserici / catedrale ci spitale, preoții sunt curvari, derbedei, preoții și toate rangurile bisericești se îmbogățesc, au averi iar crestinii de rând sărăcesc continuuu, concluzia este următoarea, românii au rămas saraci, voit de cei care au pus la cale distrugerea credinței creștine ortodoxe și bisericii creștine ortodoxe, adică românii au rămas cei mai amărâți și cei mai săraci oameni din Europa, cu scopul de a fi o masă de manevră când împotriva : bisericii, politicienilor și lui Dumnezeu, că în felul acesta oamenii, românii sunt slăbiți și determinați să nu mai aibă repere : morale și spirituale, că românii vor face ce vor ateii, necredincioșii, ne creștinii, cei care au vrut, dar nu au putut de peste 2000 ani, să distrugă creștinismul și nu-l vor putea distruge, pentru că HRISTOS are grijă de creștinii SĂI, HRISTOS are să ne ia, atunci când are să creadă de cuviință ! HRISTOS A ÎNVIAT !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2074 secunde