Procurorii susțin că Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale cu două gemene despre care ştia că sunt minore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Procurorii susțin că Dan Diaconescu a întreţinut raporturi sexuale cu două gemene despre care ştia că sunt minore

Justiție 07 Aprilie 2023 / 20:07 3054 accesări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu pentru săvârşirea a patru infracţiuni de act sexual cu un minor şi a altor patru de folosire a prostituţiei infantile, toate faptele fiind în formă continuată, urmând ca instanţa de judecată să se pronunţe în acest caz, informază Agerpres.

"Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2023, până la data de 06.05.2023, inclusiv, a inculpatului D.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), act sexual cu un minor, în formă continuată (2 acte materiale), folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale) şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată (2 acte materiale)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.


Conform sursei citate, pe 15 martie 2023, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

"Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni", spun procurorii.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, inculpatul D.D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate.Ştiri recomandate

12