Prof. dr. Irinel Popescu, la SCJU Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Chirurgia hepato-bilio-pancreatică

Prof. dr. Irinel Popescu, la SCJU Constanța

Sănătate 09 Iunie 2019 / 18:53 1206 accesări

În săptămâna care tocmai s-a încheiat, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a desfășurat workshop-ul “Chirurgia hepato-bilio-pancreatică. Prezent și viitor”.

Evenimentul a debutat cu un curs susținut de către prof. dr. Irinel Popescu. După finalizarea cursului, prof. dr. Irinel Popescu a efectuat douăintervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul SCJU. Este vorba despre doipacienți cu tumori maligne de colon și rect, cu metastaze care trebuiau eliminate din ficat. Intervențiile au fost urmărite de medicii chirurgi specialiști și rezidenți din cadrul SCJU, fiind transmise live în sala de raport a secției Chirurgie I. Acțiunea se datorează parteneriatului dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța și Asociația Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic. Colaborarea va fi extinsă, astfel de evenimente urmând să fie organizate și în viitor.

Echipa condusă de prof. dr. Irinel Popescu a efectuat primul transplant hepatic din România, în iunie 1997. Prof. dr. Irinel Popescu este șeful Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și Președintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România.12