Profesorii, chemați la școală! La Școala pentru Democrație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șansă unică pentru cei vare vor să schimbe lumea

Profesorii, chemați la școală! La Școala pentru Democrație

Politică 16 Ianuarie 2019 / 17:39 716 accesări

Șansă unică pentru profesorii care vor să schimbe lumea în bine. Expert Forum organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație, la Constanța. Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Profesorii care chiar vor să schimbe în bine lumea și să trimită în societate tineri responsabili, bine informați și cu un simț civic dezvoltat au șansa să învețe cele mai inovatoare metode prin care pot să facă diferența în sistemul educațional. Expert Forum organizează, în februarie, o nouă ediție a Școlii pentru Democrație. Aceasta se va desfășura în perioada 5-10 februarie 2019, la Constanța. Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor. „Vom selecta 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee ore de educație civică, istorie sau alte materii legate de aria „Om și societate”. Nu vom exclude candidaturi de la profesori care predau alte cursuri, dar dovedesc interes pentru cetățenie activă și sunt pasionați de educația pentru democrație. Înscrierile pentru această ediție sunt deschise doar profesorilor din județul Constanța”, spun organizatorii programului. În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vor fi abordate prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. „Includem metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol. După participarea la seminar, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții”, mai spun inițiatorii.

CE PRESUPUNE ȘCOALA PENTRU DEMOCRAȚIE?

Programul Școala pentru Democrație este un seminar de pregătire de șase zile care va avea loc la Constanța și în cadrul căruia se va pune accentul pe metode non-formale de învățare: sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active, sesiuni de pregătire a unor proiecte civice. De asemenea, vor fi implementate proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum. Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, prânzul, pauzele de masă și transportul. În plus, participanții vor primi și diplome de participare.

CUM TE ÎNSCRII LA SEMINAR

Pentru a participa la seminar, potențialii candidați trebuie să trimită un curriculum vitae (până în 3-4 pagini) și o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școală sau comunitate. „Menționați cum tinerii și autoritățile din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare. Vă rugăm să fiți conciși și referiți-vă la probleme din comunitate. Ideea de proiect poate fi construită pornind de la structura de bază a unui proiect: scop, obiective, activități, timp pentru implementare, resurse (nu există un format standard) și trebuie să fie cât mai realistă și să aibă perspective de implementare. Vom depuncta ideile care nu includ componenta de schimbare și sunt mai degrabă texte teoretice”, precizează organizatorii. Formularul de candidatură este disponibil la link-ul: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere. La punctarea candidaturii vom ține cont, în proporție egală, de proiect, CV și informațiile din formular. Puteți trimite candidatura până la data de 20 ianuarie 2019, ora 23.59.12