Proiect al ANR pentru siguranța transportului naval pe Dunăre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiect al ANR pentru siguranța transportului naval pe Dunăre

Social 27 Noiembrie 2018 / 14:23 1059 accesări

Autoritatea Navală Română lansează în data de 27 noiembrie 2018, începând cu ora 10:30, la Hotelul IBIS din Constanța - Sala Prestige, Proiectul Danube Safety Net - „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno - bulgar al Dunării prin îmbunătăţirea răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul cooperării transfrontaliere”.

Proiectul se derulează sub auspiciile Programului INTERREG VA, Cooperare Regională Transfrontalieră România - Bulgaria, cu două instituții partenere, Autoritatea Navală Română și Administrația Maritimă din Bulgaria și reprezintă rezultatul unor ani de colaborare comună, misiuni desfășurate în mod obișnuit și activități bilaterale în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România - Bulgaria.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR, Axa prioritară 1 -”O regiune bine conectată, 13% contribuție națională și 2% contribuție proprie.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea siguranței navigației pe întreaga lungime a fluviului Dunărea ce se întinde între România și Bulgaria, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență.

Din punct de vedere al obiectivelor sale, proiectul DANUBE SAFETY NET se va dezvolta ca o continuare a proiectelor IRIS Europe, RIS și IRIS Europe II.

Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni (2018 - 2021) și un buget total de 5.640.627,11 €, distribuit astfel:

•3,017,322.29 € EAMA, reprezentând 53,50% și

•2,623,304.82 € ANR, reprezentând 46,50%.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o mai bună coordonare a acțiunilor de salvare a celor două instituții, se vor dezvolta instrumente IT de schimb de informații și coordonare care vor îmbunătăți comunicarea și sincronizarea în acțiunile de intervenție în situații de urgență, vor fi îmbunătățite capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare și se vor scurta timpii de reacție la evenimente.Ştiri recomandate

12