Proteste împotriva „mafiei retrocedărilor”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Angajații unei firme de construcții versus autorități Proteste împotriva „mafiei retrocedărilor”
Administrație 12 Noiembrie 2015 / 17:59 2078 accesări 4 comentarii

Un nou scandal a izbucnit la Constanța. De această dată, revolta nu are legătură cu nemulțumirile românilor din ultima vreme, care continuă să iasă în stradă manifestând împotriva clasei politice. Joi dimineața, aproximativ 200 de angajați ai SC Somaco Construct SRL au protestat în fața Prefecturii Constanța, acuzând mai multe autorități că... îi lasă fără loc de muncă. Asta pentru că autoritățile ar fi luat mai multe măsuri prin care au obligat firma la care lucrează să restrângă activitatea. Totul a pornit, spune directorul societății, Grigore Comănescu, în anul 2005, când Somaco Construct a cumpărat o carieră de piatră în satul Sibioara, comuna Lumina. „Am dat patru milioane de euro, iar statul român ne-a garantat dreptul de exploatare pe viață. Imediat după ce am cumpărat, mai multe persoane au început demersurile pentru a retroceda terenul, împiedicându-ne activitatea. Legea nu permite asemenea retrocedări”, a explicat Comănescu. El a adus acuzații grele avocatului Ionel Hașotti, senatorului Puiu Hașotti, fostului prefect Eugen Bola și actualului reprezentant al Guvernului în teritoriu, Constantin Ion, pentru că ar fi permis să fie pusă în practică retrocedarea terenului unde există exploatarea minieră. „Avocatul Ionel Hașotti și fratele său, Puiu Hașotti, au găsit mai mulți falși moștenitori ai terenului pe care se află cariera și s-au folosit de propriile relații pentru a obține hotărâri favorabile în instanță. Prefectul de la acea vreme, Eugen Bola, a aprobat aceste hotărâri ilegale, iar actualul prefect, Constantin Ion, este vinovat pentru că menține în vigoare aceste hotărâri. Toți au legături între ei și au format niște grupuri de tip mafiot peste care nu se poate trece. Prin aceste măsuri, ne blochează nouă activitatea și ne obligă să ne lăsăm angajații fără locuri de muncă”, a mai declarat Comănescu.

REPLICĂ Avocatul Ionel Hașotti a răspuns acuzațiilor lui Comănescu spunând că instanțele au dat 13 hotărâri judecătorești irevocabile, favorabile clienților săi. „Totul a fost legal pe deplin. Comănescu nu a câștigat niciun proces. Pe de altă parte, singurul lucru pe care l-au solicitat clienții mei a fost să încheie un contract de rentă minieră cu proprietarii terenului, așa cum prevede legea minelor. El nu a făcut acest lucru. Deși nu și-a îndeplinit obligația de a plăti chirie, firma lui Comănescu nu a fost evacuată de pe terenul respectiv, ca să nu mai spun că are de plătit 250.000 de euro clienților mei, lucru pe care nu l-a făcut”, a spus avocatul Ionel Hașotti. Fratele său, Puiu Hașotti a declarat că nu are nicio legătură cu acuzațiile care i se aduc și că nici măcar nu îl cunoaște pe Comănescu, dar este hotărât să îl acționeze în instanță. Mai mult, fostul prefect Eugen Bola a precizat că doar și-a făcut datoria la momentul respectiv. La rândul său, actualul prefect, Constantin Ion, a explicat că datoria lui este doar aceea de a pune în practică o hotărâre judecătorească și nu de a analiza legalitatea documentului.

O altă nemulțumire a lui Comănescu îl vizează pe primarul din Năvodari, Nicolae Matei. Directorul SC Somaco Construct a explicat că, în 2007, a lucrat la consolidarea malului lacului Siutghiol, în spatele complexului Verona, administrat de firma amintită. Comănescu este revoltat pentru că Primăria Năvodari i-a impus o taxă de aproape două milioane de euro pentru terenul format în urma lucrărilor de consolidare, cu toate că, spune el, nu a utilizat terenul în interesul propriu. Am încercat să cerem un punct de vedere din partea primarului Nicolae Matei în legătură cu acest aspect, însă nu a putut fi contactat.

Loading...

4 comentarii

Stix 23:40:17 / 12 Noiembrie 2015
Comanescu banditul

Toti oamenii de afaceri din breasla constructiilor ul urasc de moarte pe delatorul asta Comanescu care le trimete tot felul de controale platite sa-si elimine concurenta ! Aloo DICOTUL vezi ca de ani buni face evaziune fiscala la greu , spala banii achizitionand propietati pe numele rudelor ! Cum sa permita politia sa vina pompe , camioane , betoniere la Prefectura cine se crede analfabetul asta sofer de basculanta ? Ce treaba are Senatorul Hasoti in acuzatiile lui ? Ala de la Navodari am auzic ca a castigat procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu 5 judecatori ca acolo nu a mai putut sa umble ca la Constanta ! Cine-l protejaza pe mascariciul asta ?

nastase mireta 07:52:20 / 13 Noiembrie 2015
cariere Sibioara

,,Coruptia ucide"". IN ATENTIA DNA : sa se verifice modul in care Comanescu a obtinit avizele si aprobarile pentru exploatari miniere in sat Sibioara , fara a setine un Raport cu studiul de impact asupra mediului, fara a fi obligat sa-si construiasca drum de utilitate privata.A incalcat intreaga legislatie miniera, de mediu, inclusiv Constitutia Romaniei.In jud.Tulcea de exemplu sint 11 cariere de piatra iar in Sibioara patru cariere de piatra.De 15 ani satenii sint disperati.Ca si la clubul Colectiv , cirdasiile si coruptia ucid in sat Sibioara 1000 de oameni.Ne luptam sa-i desfiintam deoarece ne-au darimat casele cu detonarile lor,praful, noxele au facut un iad din vietile noastre , traficul greu ne-a darimat casele .Nu mai putem respira, toata vegetatia se usuca, ce a mai ramas din pasuni este distrus de praf si piatra iar lacul Tasaul a devenit abiotic. Cei de la controlul rutier sint amenintati de seful lor cu concedierea daca indraznesc sa verifice masinile cu piatra ale lui Comanescu. Acest om vorbeste despre coruptie ? Comanescu ne-a mincat banii pentru racordarea satului la reteaua de apa potabila achizitionind lucrarea de reparare a DC 86 cu firmele lui, adica a drumului principal satesc, fara trotoare,pe unde circula satenii, copiii, animalele,printre masinile lui Comanescu care trec cu peste 70 km/h.Asa am ramas fara apa potabila.Mina complice si criminala care a semnat si a dat unda verde acestor indivizi este primarul Chiru, cu mai multe dosare penale dupa cum am aflat noi, care zac prin sertare la comanda psd-ista.Nicaieri in lume nu exista patru cariere intr-un sat !Abuz in serviciu domnilor partasi la genocidul din Sibioara.Asteptam sa fiti arestati ca toti coruptii care au ucis tinerii din Colectiv.

Pusca si cureaua lata”... 10:04:47 / 13 Noiembrie 2015
Din pacate Constanta este una din cele mai corupte localitati... DNA doarme !

Tovarasi de la DNA, sunt numai manevre. HASOTI si primarul CHIRU sunt in cardasie... Iar tovarasul Comanescu i-si merita soarta ,astea sunt blestemele satenilor. NU a facut nimic pentru ei .... (defapt a facut o biserica ,dar si aceea este pe persoana fizica....proprietar tov Comanescu) CORUPTIA UCIDE! DNA SE AUDE? SAU SUNTETI SI VOI COMPROMISI...

Marcu 14:41:25 / 13 Noiembrie 2015
Proteste

Cred ca nu realizati cine este acest mare d-mn Senatorul Hasoti,DNA,DIICOT trebue numai sapaturi sa faca ca vor descoperi comoara,Lumina, Navodari,Ovidu,Palazu pe la Soldatu cu 30% la suta spaga si veti intra an posesia diamantelor,ca trebue sa treaca prima data an carantina de 20-30 de zile la Beciul Domnesc ca numai acolo li se regenerizeaza mintea sau bibilica.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1699 secunde