PSD a anunțat candidații la europarlamentare! Un constănțean, pe listă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se lasă cu remaniere

PSD a anunțat candidații la europarlamentare! Un constănțean, pe listă

Politică 25 Martie 2019 / 17:19 5166 accesări

Senatorul constănțean Liviu Brăiloiu

Senatorul constănțean Liviu Brăiloiu

După o ședință plină a Comitetului Executiv, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat lista candidaților la alegerile europarlamentare. Printre nominalizați se numără doi membri ai Guvernului Dăncilă, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o remaniere, dar și senatorul constănțean Liviu Brăiloiu. Pe primele locuri în lista candidaților se numără actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, jurnalista Carmen Avram, dar și Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica și Maria Grapini. Potrivit anunțului lui Dragnea, listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central. Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari. Despre Chris Terhes, Dragnea spune că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini, că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European. Liderul PSD apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero (ministrul Românilor de Pretutindeni), aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

CE SPUNE DRAGNEA DESPRE NOMINALIZAȚI

Întrebat în legătură cu faptul că pe liste se află şi persoane din afara PSD, Dragnea a susţinut că „nu a fost nicio ezitare din partea colegilor”. „Carmen Avram este o doamnă care apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva abuzurilor, face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la nişte presiuni incredibile, este un patriot şi un om şi care a sprijinit mereu principiile pe care le apără şi PSD. Chris Terheş este un om care în multe momente importante, când alţii tăceau, a avut poziţii publice asumate, a militat şi a susţinut constant lupta împotriva abuzurilor. Maria Grapini este un europarlmentar pe care eu il apreciez şi tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European”, a afirmat liderul PSD. El apreciat că cei doi miniştri aflaţi pe liste, Rovana Plumb şi Natalia Intotero, nu ar trebui să mai rămână în funcţii. „Nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Eu nu cred că un membru al guvernului trebuie să fie şi în campanie electorală, şi să gestionze treburile din minister”, a argumentat liderul PSD. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este 28 martie, ora 24.00.

CINE CANDIDEAZĂ, DIN PARTEA PSD LA EUROPARLAMENTARE

Pe lista candidaților PSD la europarlamentare, stabilită în urma ședinței CEx din 25 martie, figurează, în ordine, următorii: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoana, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Chilat, Mariana Balanică, Răzvan Popa, Luminița Jivan, Alin Pavelescu, Augustin Ioan, Cătălin Grigore, Roxana Pațurcă, Oana Florea, Dragoș Cristian, Mihai Ion Macaveiu, Liviu Brăilou, Florin Manole, Ion Voinea, Horia Grama, Alexandru Popa, Aida Căruceru, Gheorghe Tomoiaga.



12