PSD îmbolnăvește grav Sănătatea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RECLAMĂ - PUBLICITATE PSD îmbolnăvește grav Sănătatea
Politică 18 Aprilie 2019 / 16:36 534 accesări 9 comentarii

Ludovic Orban, președintele PNL: "Vreau un sistem de sănătate care să-i permită fiecărui român să trăiască atâtea zile câte îi dă Dumnezeu"

Ludovic Orban, președintele PNL:

De când au preluat puterea, PSD și ALDE au aruncat Sănătatea într-o criză continuă. În ultimii 2 ani și 4 luni România a trăit drame provocate de lipsa vaccinurilor antirujeolic, antigripal, anti-hepatita B. Criza stocurilor de imunoglobulină și lipsa citostaticelor au traumatizat mii de pacienți și le-au amenințat viața. Unul din trei români care suferă de o boală cronică are mari dificultăți în a-și găsi medicamentele prescrise de medic. Spitalele regionale mult promise de PSD sunt amânate oficial până la sfântul-așteaptă. Pesediștii și-au onorat cel mai dezastruos bilanț din Sănătate cu o campanie nerușinată de imagine demarată chiar în pragul alegerilor europarlamentare, la comanda lui Liviu Dragnea. În paralel, cu modestie și fără tam-tam, oameni serioși din administrații locale liberale construiesc spitale moderne, renovează unitățile medicale deja existente și le dotează cu aparatură de ultimul tip.

Adevăratul bilanț al PSD în Sănătate:

Criza vaccinului anti-rujeolic. 15.733 de cazuri și 60 de decese, adulți și copii, provocate de epidemia de rujeolă din perioada februarie 2016-noiembrie 2018 criza vaccinurilor împotriva hepatitei B – din 2012 până în prezent; criza imunoglobulinei care a provocat un deces; criza stocuriloe de vaccin anti-gripal din 2017; criza citostaticelor care a lăsat mii de bolnavi de cancer fără tratament; din 147 de spitale, doar 23 îndeplinesc condițiile de acreditare; la 3 ani și jumătate de la tragedia de la Colectiv, niciun pat de spital pentru arsurile grave;eșec total în îndeplinirea promisiunii PSD privind cele 8 spitale regionale

Campanie pentru imaginea muribundă a lui Dragnea

La mai bine de un an de la preluarea mandatului de ministru al sănătății, Sorina Pintea a demarat o adevărată campanie de imagine făcând controale “inopinate” la spitalele care îi sunt în subordine descoperind abia acum că multe dintre ele se zbat în mizerie.

Adevărul este că ministrul Pintea a demarat aceste controale la comanda lui Liviu Dragnea. Faptul că aceste controale sunt motivate politic a devenit evident când Sorina Pintea a ajuns la Spitalul Orășenesc Sinaia. Ea a postat pe facebook imediat că “există și unități sanitare în care se face treabă”, felicitându-i pe cei care administrează spitalul. Postarea a fost ștearsă ulterior la ordin de partid când Sorina Pintea a aflat că spitalul este administrat și a fost renovat de primăria Sinaia, condusă de liberalul Vlad Oprea.

Fără niciun ajutor de la Ministerul Sănătății și cu sprijin minimal de la pesediștii de la conducerea CJ Prahova, primarul liberal Vlad Oprea a reușit să modernizeze spitalul cu aceeași determinare cu care a făcut din Sinaia cea mai frumoasă stațiune montană din România. Din 2004 până în 2018, Spitalul Orășenesc Sinaia a fost reabilitat în permanență, valoarea totală a lucrărilor și echipamentelor ridicându-se lapeste 10 milioane de lei. Mai mult, a demarat lucrările de proiectare a unui spital nou, unul din cele mai moderne din țară, situat în imediata vecinătate a vechii unități medicale.

Unde nu e PSD, se poate!

Cazul Sinaia nu este unul singular. În țară sunt multe exemple de administrații liberale care s-au descurcat singure, fără să aștepte cu mâna întinsă fondurile alocate de Guvernul PSD.

Suceava - Un proiect de succes al administrațiilor liberale este modernizarea Spitalului Județean Suceava, aflat acum în topul calității serviciilor medicale. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur spune de unde a pornit totul: ”Peste 50 de milioane de euro s-au investit în ultimul deceniu în Spitalul Județean. Consiliul Județean a finanțat cu circa 40% lucrările de reabilitare în fiecare an. În 2018, Comisia Europeană a decontat lucrări de 12 milioane de euro, iarîn 2019 se vor deconta peste 20 de milioane de euro. Spitalul deservește astăzi întreaga zonă de Nord-Est a țării”.

Toate clădirile spitalului și cele 29 de secții au fost modernizate. S-a construit un corp nou de clădire pentru tratament ambulatoriu de specialitate. Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală de înaltă performanță. Anul acesta va fi construit un heliport pe terasa superioară a spitalului. În vreme ce guvernarea PSD nu a făcut nimic pentru condițiile de tratament ale pacienților cu arsuri grave, administrația liberală a județului va investi 8 milioane de euro pentru noi spații pentru chirurgie plastică și tratamentul arsurilor grave.

Calitatea actului medical a crescut semnificativ.La nivel ambulatoriu, numărul pacienților deserviți a crescut de la 47.000 de pacienți/an în 2009 la 250.000 în 2018; s-a dublat numărul operațiilor din blocurile operatorii; au fost angajați 128 de noi medici în specializări deficitare;

Arad - În ultimii 8 ani, administrația liberală a investit 125 de milioane de lei în sănătate, din care 70 sunt fonduri europene. În următorii 5 ani sunt prevăzute noi investiții în valoare de 60 de milioane de euro pentru modernizarea unității de primiri urgențe și pentru înființarea unei secții de chirurgie cardiacă de top. Gheorghe Falcă, primarul Aradului detaliază: ”Nu cred că exagerez cu nimic atunci când spun că Aradul are cel mai modern spital de sănătate publică din țara noastră, datorită politicii de investiții a administrației locale liberale. Aradul este singurul oraș din țară unde administrația județului a construit din fonduri proprii un spital de la zero. Este vorba de Spitalul TBC din cadrul Spitalului Județean, care astăzi este printre primele 5 cele mai moderne din România”. În ultimii doi ani Primăria Arad a alocat câte 1 milion de euro pentru investiții în sănătatea publică.

În următorii cinci ani, administrația liberală a Aradului are în vedere investiții de aproape 60 de milioane de euro la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad: două secții noi (infecțioase adulți și oncologie), construireaunui complex matern-pediatrie, pe 7 nivele, în curtea actualului spital, un spațiu nou pentru Unitatea de Primiri Urgențe, extinderea Ambulatorului și înființarea Cardiologiei Intervenționale.

Cluj - În ultimii doi ani, Consiliul Județean a obținut pentru spitale finanțarea a 12 proiecte europene în valoare totală de 165 de milioane de lei. Cu bani europeni vor fi modernizate Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Copii și Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă.De asemenea, este prevăzută și finanţarea lucrărilor de reabilitare şi dotare a ambulatoriilor spitalelor de Recuperare, Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie.

În 2019 suma cuprinsă la capitolul sănătate este cea mai mare din istoria Consiliului Judeţean Cluj - 27.067.000 lei pentru finanţarea a 14 spitale. Valoarea totală a proiectelor care vor fi implementate în 2019 pentru sănătate este de peste 75 de milioane de euro. În ceea ce priveşte destinaţia acestor sume, marea majoritate vor fi direcţionate înspre dotarea spitalelor cu aparatură medicală ultraperformantă, de ultimă generaţie.

Tot anul acesta, Consiliul Județean demarează procedurile pentru realizarea unui Spital Monobloc de Urgenţă pentru Copii, cu profil regional și o capacitate de 700 de paturi. Spitalul va fi dat în folosință peste doi ani. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, declară: „După cum am promis, pentru Consiliul Judeţean Cluj 2019 e Anul Sănătăţii, atât în ceea ce priveşte alocările din bugetul propriu cât şi fondurile europene atrase de noi pentru modernizarea infrastructurii medicale din judeţ. Cifrele vorbesc de la sine iar beneficiile acestor investiţii în viaţă şi sănătate vor fi resimţite de clujeni, și nu numai, extrem de curând”.

Ludovic Orban, președintele PNL: ”Garantez fiecărui român că vom dezvolta un sistem de sănătate care să nu ducă românul la spital, să permită dezvoltarea medicinei preventive, să dezvolte rețeaua de medici de familie, să asigure cu adevărat analize așa cum au făcut liberalii când au fost la putere pentru a diagnostica din timp eventualele boli care apar. Vreau să existe un sistem de sănătate din care să dispară corupția, să dispară baronismul care există și în spitalele de stat, în care să nu existe discriminare între cei care furnizează servicii medicale în sistem privat și cei care furnizează servicii medicale în sistem public. Vreau un sistem de sănătate care să-i permită fiecărui român să trăiască atâtea zile câte îi dă Dumnezeu." (P)

Taguri articol
Loading...

9 comentarii

SICĂ MANDOLINA BEȚIVANUL 22:30:21 / 18 Aprilie 2019
PRIM MINISTRU AL ROMÂNIEI !!!!!

Ce fața de bețivan.. Ăsta e viitorul prim ministru al României...????...Asta dacă prin absurd PDL PNL CIUMA NEAGRĂ pardon ... ROȘIE.Va reuși să câștige .... Alegerile !!!Ori cum Blaga porcul gușat ,va conduce ai conduce destinele PNL !!!!!!

Alcoolul dăunează grav sănătății !!! 22:43:38 / 18 Aprilie 2019
SICĂ MANDOLINA PDL PNL CIUMA ROȘIE

Ăsta e LIBERAL ?...în plm.

gbhnm 04:50:36 / 19 Aprilie 2019
Sică, mandolică

Ne vedem la vot ? Io zic na NU... !

BEȚIVANUL PENAL 09:09:40 / 19 Aprilie 2019
Un individ Libidinos.

Un BEȚIVAN care a scăpat , momentan, de un DOSAR PENALL , DOSAR PENALL cu care este ȘANTAJAȚ SI care la oprit din cursa pentru primăria capitalei ..Ori cum toate ACESTE SENTINȚE date de justiția bashita se vor rejudecă .. ATUNCI SI el SI BLAGA PORCUL GUȘAT nu vor mai beneficia de ajutorul sistemului ticăloșit care a reușit să-i scape de condamnare .

PDL PNL CIUMA ROȘIE 09:43:42 / 19 Aprilie 2019
PARTID SECURIST mafiot

PNL a devenit o cloacă de securiști SI TORȚIONARII. Din partidul liberal care lupta împotriva ABUZURILOR ,a TORȚIONARILOR FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI , PDL PNL CIUMA ROȘIE a devenit partidul celor care apără TORȚIONARII SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI AI FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI !!!!!..ASA A AJUNS WC JOHANIS SĂ-L SUSȚINĂ SI APERE PE AUGUSTIN LAZĂR , CE-L PRODUS sa FIE DEMIS de ministrul justiției

Reclamă pt PDL PNL CIUMA ROȘIE 10:54:19 / 19 Aprilie 2019
Ce a realizat PDL PNL CIUMA ROȘIE ?

WC Johanis ne-a mințit ,!!!A promis că va fi un alt fel de Președinte decât Traian Băsescu !!!!... Acum ..Îl regretăm pe Traian !!!!! PDL PNL CIUMA NEAGRĂ nea MINȚIT cu sloganu ...SA TRĂIȚI BINE ... NIVELUL DE trai al populației nu a fost nici când mai prost că în DICATURA SECURISTĂ PDL PNL CIUMA ROȘIE .. Nimic din ce au promis PDL PNL CIUMA NEAGRĂ nu a REALIZAT !!!..Au promis că vor lupta împotriva corupției ...Un fals ..Cele mai GRAVE ABUZURI din istoria României sau produs in DICATURA PDL PNL CIUMA ROȘIE... PROTOCOALELE SECRETE INTERZISE prin lege DINTRE SRI ȘI JUSTIȚIE ..au pus bazele unui sistem ticăloșit.

Lae 11:47:59 / 19 Aprilie 2019
Pentru SICĂ MANDOLINA BEȚIVANUL

Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor!

Vlad 23:19:28 / 19 Aprilie 2019
Pentru Lae

România a aruncat pe fereastră banii luaţi pe datorie, plasându-i în creşteri de salarii şi de pensii (care nici măcar nu au fost date integral), şi în curând vine momentul tăierilor inevitabile.Exact aşa a făcut Guvernul Tăriceanu în 2008, când a mărit pensiile pe datorie, deşi economia globală era în criză şi deficitul era deja astronomic, iar asta s-a spart în capul viitorului guvern (Boc). Exact aceeaşi strategie vor s-o aplice acum PSD şi ALDE. Recent, s-au împrumutat 3 miliarde de euro pentru a lungi boala până la finele anului, când reducerea de costuri ale statului va fi inevitabilă. Au nevoie de bani ca sa arunce PSD cu ei in capul prostilor acum in campanie electorala crezand ca o sa mai prosteasca pe cineva, si dupa aia, banii astia multi luati pe datorie o sa-i platim noi cu varf si indesaT! Noi Toti. Noi, copii nostrii, copii copiilor nostri, si ei, HOTII, ne vor ranji iar sfidatori si batjocura va fi si mai hidoasa ca acum.

Pt Vlad .. BASIST ÎMPUȚIȚ SPURCAT 12:19:39 / 20 Aprilie 2019
FANATIK PDL PNL CIUMA ROȘIE

Ce-l mai mare "împrumut " din istoria României la făcut PDL PNL CIUMA ROȘIE ...În 2009 DICATORUL tătucul mafiei Traian Băsescu a ÎNDATORAT ROMÂNIA cu ......20 de miliarde de euro !!!!!.Unde ,pe ce sau folosit această imensă sumă ?????... Dacă după NUMAI UN an..... S-au tăiat salariile SI PENSIILE românilor din lipsă de..... BANII !!...în plm ....Iar TVA a crescut de la 18 la 24 la sută .. POTOPUL sa abătut asupra poporului român în DICATURA PDL PNL CIUMA ROȘIE SI WC JOHANIS

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.5127 secunde