PSD și ALDE au semnat protocolul de guvernare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PSD și ALDE au semnat protocolul de guvernare

Politică 19 Decembrie 2016 / 16:12 522 accesări

PSD și ALDE au semnat un protocol valabil pentru următorii patru ani sub titulatura ''Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie'', cele două fomațiuni anunțând că vor merge împreună miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat luni la Palatul Parlamentului protocolul de constituire al ''Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie''.

Protocolul prevede că PSD şi ALDE se angajează ca cele două partide să propună un candidat unic pentru funcția de premier, desemnat de comun acord, și să susțină prin vot în Parlamentul României un guvern de coaliție condus de acesta, iar echipa guvernamentală să fie formată din miniștri desemnați ''proporțional''.

De asemenea, toate numirile politice din ministere, agenţii, aparatul de lucru al Guvernului vor fi făcute tot ''proporţional''.

PSD şi ALDE vor alcătui un ''program comun de guvernare'' prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale, se mai arată în documentul semnat.

De asemenea, în protocol se prevede că grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE din Senat şi Cameră Deputaţilor vor constitui o majoritate parlamentară

Taguri articol
PSDALDEProtocolGuvernare


12