PSD stabileşte strategia pentru mitingul din 9 iunie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PSD stabileşte strategia pentru mitingul din 9 iunie

Liviu Dragnea, înaintea şedinţei CExN: „Vom discuta doar despre miting“
Politică 04 Iunie 2018 / 12:25 743 accesări
În urmă cu două săptămâni, Liviu Dragnea a spus că miza social-democraţilor nu este suspendarea preşedintelui Iohannis, dar a ţinut să avertizeze că nu vor sta ”cu mâinile încrucişate”

În urmă cu două săptămâni, Liviu Dragnea a spus că miza social-democraţilor nu este suspendarea preşedintelui Iohannis, dar a ţinut să avertizeze că nu vor sta ”cu mâinile încrucişate”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuţiile din cadrul şedinţei CExN al partidului se vor axa pe organizarea mitingului de protest împotriva abuzurilor din justiţie.

”Vom discuta despre miting. Doar despre miting”, a spus Dragnea înaintea şedinţei CExN al PSD.

Întrebat despre declaraţia deputatului Ioan Dîrzu despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: ”Rămân la aceeaşi idee”.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susţine că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curţii Constituţionale, precizând că nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a transmis, duminică seara, într-un comunicat de presă, că preşedintele României este ”garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării”, iar astfel ”nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Koveşi, încă actual procuror şef DNA”.

”Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România, şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR”, a scris Dîrzu.

În urmă cu două săptămâni, Liviu Dragnea a spus că miza social-democraţilor nu este suspendarea preşedintelui Iohannis, dar a ţinut să avertizeze că nu vor sta ”cu mâinile încrucişate”.

”Nu asta (suspendarea - n.r.) este miza noastră. Deci nu asta e miza noastră. Acum, mai important decât Klaus Iohannis, chiar dacă el nu crede, este România şi stabilitatea acestei ţări. Dar asta nu înseamnă că o să stăm, pur şi simplu, cu mâinile încrucişate. Aşa ceva nu se va întâmpla!”, a declarat Liviu Dragnea.

Taguri articol
PSDMitingDragnea9 iunie


12