Psiholog constănțean condamnat la închisoare pentru mită la ANR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Psiholog constănțean condamnat la închisoare pentru mită la ANR

Eveniment 03 Mai 2018 / 10:37 1733 accesări
Tribunalul Constanţa a hotărât miercuri, condamnarea Oanei Danciu, psiholog, la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, relatează hotnews.ro.Instanţa a decis şi confiscarea sumei de 70 de mii de lei de la aceasta. Oana Danciu a fost obligată la plata sumei de 2200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Conform procurorilor DNA, în perioada aprilie – august 2017, Oana Danciu, în mai multe rânduri şi la diferite intervale de timp, a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro).

În schimbul acestor bani, ea a afirmat că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Şantierului Naval Constanţa, Universităţii Maritime Constanţa, Autorităţii Navale Române şi Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilităţi martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obţinerea unui brevet de marinar etc.

Oana Danciu mai este judecată tot la Tribunalul Constanţa într-un alt dosar, pentru fapte similare.

Taguri articol


12