Putin spune că se declară pregătit să negocieze cu SUA și UE despre “viitorul Ucrainei”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Putin spune că se declară pregătit să negocieze cu SUA și UE despre “viitorul Ucrainei”

Externe 19 Decembrie 2023 / 18:33 943 accesări

Vladimir Putin susține că ar vrea să negocieze cu statele occidentale, “dacă acestea doresc”, o posibilă înțelegere cu privire la Ucraina.

Putin a mai vorbit despre astfel de negocieri și în trecut, dar oficialii occidentali și analiștii contactați de Reuters cred că el ar putea face pași în acest sens abia după alegerile din SUA, mai ales dacă acestea ar fi câștigate de Donald Trump.

“Nu vom renunța la ceea ce este al nostru”, a subliniat Putin, care a sugerat că nu este dispus să cedeze din teritoriile cucerite din Ucraina.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar anul trecut, regiunile Herson, Donețk, Luhansk și Zaporijie. Kievul, la rândul său, exclude posiblitatea unor negocieri “până când ultimul soldat rus va fi expulzat din Ucraina”.

Putin a vorbit în cadrul unei reuniuni a Ministerului Apărării la care au participat toți liderii militari ai Rusiei, inclusiv Serghei Șoigu, generalul Valeri Gerasimov și directorul FSB, Alexander Bortnikov. “Nu vom renunța la obiectivele operațiunii militare speciale”, a mai adăugat Putin, completând că “totuși, armata are nevoie de o mai bună comunicare militară și capacitate de recunoaștere, țintire și operare prin satelit”.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12