Raed Arafat a inaugurat punctele de prim-ajutor de pe litoral!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ca-n „Baywatch“!

Raed Arafat a inaugurat punctele de prim-ajutor de pe litoral!

Eveniment 12 Iunie 2016 / 10:43 1311 accesări

Salvatorii constănțeni sunt de acum mai tari ca eroii din "Baywatch"! Aceștia vor veni în ajutorul persoanelor aflate în nevoie de pe plajele litoralului românesc cu șenilate, bărci rapide de intervenție și alte echipamente moderne. Raed Arafat a venit duminică în stațiunea Mamaia pentru a inaugura puncte de prim-ajutor amplasate, în premieră, în zonele de mare risc. Este vorba depre plajele din Mamaia, Eforie, Costinești și Jupiter. „Vrem să reducem timpul de reacție și să salvăm mai mulți oameni. Din păcate, înecuri avem în fiecare an. Până acum au făcut tot ce au putut colegii de la Ambulanță și de la SMURD, intervenind în colaborare cu salvamarii. Acum aducem echipaje suplimentare direct pe plajă și direct în apă, folosind ambarcațiunile care au fost achiziționate anul trecut", a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ambarcațiunile IGSU sunt, de asemenea, în misiune pe perioada sezonului estival. În porturile Tomis, Mangalia, Costinești și Eforie și pe lacurile din stațiuni vor staționa bărci, pe care se vor afla scafandri. „La acest moment, navele mari sunt comandate de oameni de la Garda de Coastă, pentru că pompierii sunt încă la curs. Începând cu 2 iulie pompierii vor prelua comanda ambarcațiunilor respective", a adăugat Raed Arafat.

Turiștii și constănțenii speră să nu mai devină martorii tragediilor de pe litoral. Medicii se vor mișca mai rapid ca niciodată. „Șenilatele vor asigura intervenția rapidă pe nisip, pentru că acest punct deservește o plajă de 700 de metri. Să fugi cu trusele cu echipamentul greu de protecție sute de metri până ajungi la pacient este foarte greu. Ești deja extenuat. Cei care vor lucra pe plaje au parte de un echipament ușor. De asemenea, oamenii pot să vină la punctul de prim-ajutor și de acolo medicul decide dacă se impune ca anumite persoane să fie transportate la spital", a concluzionat secretarul de stat. Peste 350 de pompieri din zece județe vor fi la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral. De asemenea vor fi operative și nouă puncte de lucru temporare, care vor avea parte și de câte o autospecială, suplimentar față de cele zece subunități de intervenție existente în prezent.

Taguri articol


12