Războiul MApN - Klaus Iohannis se mută la Curtea Constituțională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Războiul MApN - Klaus Iohannis se mută la Curtea Constituțională

Justiție 01 Martie 2019 / 08:56 3436 accesări

Curtea de Apel București a admis sesizarea CCR în procesul în care MApN cere anularea decretului de prelungire a mandatului al lui Nicolae Ciucă de șef al Statului Major al Apărării. Concret, instanța cere CCR să analizeze un articol din legea organizării MApN ce vizează numirea în această funcție.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, invocată din oficiu. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.39 alin. 5 din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale. Prorogă dezbaterile şi pronunţarea asupra celorlalte excepţii ridicate de părţi în cursul judecăţii, pentru următorul termen de judecată. Definitivă”, se arată în decizia instanței de la Curtea de Apel București, conform Mediafax.

Instanța cere CCR să analizeze articolul din legea de organizare a Ministerului Apărării care prevede numirea de către președinte a șefului Statului Major al Apărării.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Taguri articol


12