Razie la Constanța. Aproape 900 de persoane legitimate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Razie la Constanța. Aproape 900 de persoane legitimate

Eveniment 26 Mai 2024 / 18:35 860 accesări
Foto: IPJ Constanța

Foto: IPJ Constanța

În noaptea de 25 spre 26 mai, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie pentru asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și a traficului și consumului de substanțe interzise.

Astfel, peste 100 de polițiști au acționat în municipiul Constanța, în Portul Constanța, precum și în localitățile rurale arondate.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 892 de persoane, dintre acestea 814 fiind verificate prin aplicația eDac.

De asemenea, au fost controlate 537 de vehicule și 124 de locații publice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei.

Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 51 pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 16 vehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Concomitent, au fost retrase 6 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului, și au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 26 mai a.c., în jurul orei 04.25, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție au identificat o femeie, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La razie au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.Ştiri recomandate

12